Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Starptautisko sakaru departaments aicina studentus kļūt par mentoriem 1. semestra ārvalstu studentiem, kuri studijas RSU sāks 2024. gada rudenī.

Mentoru programmas mērķis ir veicināt ārvalstu studentu integrēšanos universitātē un sabiedrībā, kā arī sniegt viņiem atbalstu studiju uzsākšanā. Mentoriem tā ir iespēja veidot kontaktus un draudzību ar cilvēkiem no dažādām valstīm, iepazīt citas kultūras un paplašināt savu redzesloku. Katrs mentors darbojas pārī ar citu mentoru.

Mentors līdzinās padomdevējam, kurš jaunajam ārvalstu studentam sniedz ieskatu universitātes iekšējā dzīvē, iepazīstina ar studiju formalitātēm un akadēmiskajām prasībām, kā arī atbild uz dažādiem sadzīviskiem jautājumiem. Mentors ar savu klātbūtni iedrošina jauno studentu, palīdz veiksmīgāk plānot mācības, iejusties jaunajā dzīvesvietā un kliedē bažas par nezināmo.

Lai veiksmīgāk sagatavotos mentoru programmai, jaunos mentorus aicinām apmeklēt apmācības 2024. gada 18. jūnijā plkst. 16.00.

mentors 2024

Plašāku informāciju iegūsiet apmācību laikā vai e-pastā, rakstot internationalatrsu[pnkts]lv.