Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem

Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 18.00 RSU Anatomijas muzejā noslēgsies mākslinieces Laimdotas Malles rezidence. Noslēguma pasākumā varēsiet satikt mākslinieci, uzzināt par Anatomijas muzejā gūtajiem iespaidiem, kā arī instalācijas formātā aplūkot rezidences laikā tapušās daudzveidīgās skices.

Mākslinieces Laimdotas Malles darbnīca pēdējos sešus mēnešus atradās RSU Anatomijas muzeja otrajā stāvā, kur radošo procesu interesenti varēja vērot gan caur darbnīcas stikla durvīm, gan iknedēļas tiešraidēs muzeja Facebook kontā. Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 18.00 notiks rezidences noslēguma pasākums, uz kuru aicināti visi interesenti.

rsu_anatomijas_muzejs_laimdotas_malles_rezidence_kadrs_no_tiesraides.jpgKadrs no tiešraides. Foto no RSU Anatomijas muzeja arhīva

Par rezidencē pieredzēto stāsta māksliniece Laimdota Malle: “Rezidences laikā veidots vizuāls dialogs ar Anatomijas muzeja kolekciju, lietojot metaforas, stāstus un vizualitātes, kas raisa pārdomas par dzīvo un trauslo pretstatā aizgājušajam, sastingušajam un iekapsulētajam. Lai tuvinātos un saprastu kolekciju, notika jaunu materiālu izmēģinājumi un tehniku apgūšana, pētot atšķirīgas tekstūras un imitētas materialitātes.

Lai saprastu vistuvākās līdzības ar mūsu ķermeņa anatomiju un materialitāti, vērsos pie dabas. Ir izveidots apjomīgs skiču un tekstūru klāsts, ko būs iespējams skatīt 4. jūlijā instalācijas formātā rezidences noslēguma pasākumā.”

rsu_anatomijas_muzejs_laimdotas_malles_rezidence_autors_k_krauze_slucka.jpgDarba autore: K. Krauze-Slucka. Foto no RSU Anatomijas muzeja arhīva

RSU Anatomijas muzeja vadītāja Ieva Lībiete stāsta: “Rezidences laikā māksliniecei bija dota piekļuve muzeja kolekcijai un arhīvam, kā arī radošā brīvība bez papildu nosacījumiem no muzeja puses. Šobrīd ir izveidots apjomīgs dažādi materializētu ideju skaits, kas tādā vai citādā veidā sasaucas ne vien ar muzeja kolekciju, bet arī ar Anatomijas muzeja garu.

Manuprāt, šie Laimdotas darbi rezonē ar vēsturisko anatomijas vizualizācijas tradīciju tādā nozīmē, ka no vienas puses tie ir par struktūru, bet no otras – par dzīvības un nāves dabu.”

Rezidences laikā veidotās skices pārtaps skulpturālās instalācijās, kuras eksponētas RSU Anatomijas muzejā varēs apskatīt nākamā gada sākumā.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Medicīnas muzeju atbalsta biedrība un uzņēmums Groglass.

Ieeja pasākumā bez maksas.