Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem

14.–19. oktobrī Latvijā un citur pasaulē tiek svinētas Erasmus+ dienas. Šajās sešās dienās Erasmus+ projektu īstenotāji un profesionāļu tīkli no visiem izglītības un jaunatnes sektoriem atzīmē Eiropas mobilitātes svētkus un organizē dažādus pasākumus, daloties ar ieguvumiem no mobilitātes, Erasmus+ projektu rezultātiem un pieredzes stāstiem.

erasmus_days_2024.png

2024. gadā Erasmus dienu moto ir 6 dienas, lai Eiropa iemirdzētos! Šajā gadā ir būtiski apzināties Eiropas kultūras daudzveidību un izcelt tās piedāvātās mācību iespējas.

RSU Starptautisko sakaru departaments Erasmus+ dienu laikā rīkos informatīvos seminārus, īpaši akcentējot divas programmas iespējas.

15.10. plkst. 14.15

Pieteikties

Kombinētās intensīvās programmas – īstermiņa mobilitātes

Kombinētās intensīvās programmas (Blended Intensive Program, BIP) ir īsas, intensīvas mobilitātes programmas, kurās notiek apmācības dažādām augstākās izglītības iestāžu auditorijām. Tās var būt praktiskās nodarbības, lekcijas, semināri.

Semināra mērķis ir informēt dažādas RSU struktūrvienības par šāda veida programmu organizēšanu un dalību tajās sadarbībā ar ārvalstu augstskolām, tādejādi veicinot starptautisko sadarbību, pieredzes apmaiņu, profesionālo izaugsmi.

17.10. plkst. 14.15

Pieteikties

Erasmus+ programmas projektu iespējas augstākās izglītības iestādēs

Dažādas RSU struktūrvienības veiksmīgi piedalās daudzos Erasmus+ programmas projektos gan kā projektu koordinatori, gan kā vērtīgi partneri. Eiropas Komisija oktobrī izsludinās jaunu projektu pieteikumu periodu ( 2025. gada pavasaris), savukārt semināra laikā būs iespēja iepazīties ar kolēģu veiksmīgo pieredzi dažādu projektu īstenošanā, uzzināt par plašajām projektu iespējam un gūt informāciju par projektu pieteikumu sagatavošanu.

Šie semināri ir daļa no RSU Starptautisko sakaru departamenta organizētajiem pasākumiem, lai akcentētu Erasmus+ programmas nozīmīgumu. Šā gada 9.–14. decembrī tiks organizēta Erasmus+ Starptautiskās pieredzes nedēļa par simulāciju izmantošanu augstākajā izglītībā Future Ready: The Power of Simulations in Higher Education. Tās laikā interesenti varēs iepazīties ar RSU dažādu studiju programmu piedāvājumu, izmantojot simulācijas mācību norisē.