Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem

Latvijas Republikas tiesībsargs izplatījis aicinājumu augstskolu studentiem, pasniedzējiem un darbiniekiem piedalīties aptaujā par seksuālās uzmākšanās pieredzes izpēti mūsu valsts augstākās izglītības iestādēs.

Aptauja paredzēta visiem, arī tiem, kuri nav saskārušies ar seksuālās uzmākšanās gadījumiem.

Pētījumu īsteno Tiesībsarga birojs sadarbībā ar pētījumu kompāniju Berg Research un Latvijas Studentu Apvienību. Pētījuma mērķis ir veikt rūpīgu izpēti par seksuālās uzmākšanās gadījumiem Latvijas augstākās izglītības iestādēs, ņemot vērā sabiedrības reakciju par 2024. gada sākumā publiskoto informāciju par seksuālās uzmākšanās epizodēm Latvijas augstskolās.

Dalība šajā pētījumā ļaus iegūt vērtīgus datus par patieso situāciju un sniegt būtisku ieguldījumu, veidojot drošu un cieņpilnu studiju vidi augstākās izglītības iestādēs.

Pētījumā aptauja ir pieejama latviešu un angļu valodā, un tās aizpilde aizņems aptuveni 5–15 minūtes. Aptauja garantē respondentu anonimitāti un konfidencialitāti, iegūtie dati tiks analizēti tikai apkopotā veidā.

Jūsu sadarbība un atbalsts ir būtisks solis drošākas akadēmiskās vides veidošanā!

Jautājumu gadījumā par pētījuma mērogu un mērķi aicinām sazināties ar Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja socioloģi Daci Cālīti (e-pasts: dace[pnkts]caliteattiesibsargs[pnkts]lv).

Tehnisku jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar pētījumu kompānijas Berg Research pētnieci Jeļenu Vorobjovu (tālr. +371 29590064, e-pasts: jelena[pnkts]vorobjovaatbergresearch[pnkts]lv).