Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Jubilejas

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Ārvalstu studentu asociācija (ĀSA) nesen svinēja savu 13. gadadienu, kurā pieminēja asociācijas daudzveidīgās studentu saimes sasniegumus un ieguldījumu universitātes attīstībā.

Jubilejā klātesošie ne tikai atskatījās uz paveikto, bet arī vēlreiz apliecināja ĀSA neatlaidīgo apņemšanos sekmēt līderību, veicināt daudzveidību un iedrošināt studentus aktīvi iesaistīties RSU norisēs un asociācijas darbā. Tāda arī ir asociācijas misija – dot studentiem iespēju un radīt spēcīgu kopienas sajūtu.

Pasākumā, kas notika VEF Kultūras pilī, piedalījās docētāji, universitātes darbinieki un studenti, tostarp ĀSA akadēmisko, nacionālo un sporta biedrību pārstāvji, kā arī semestra vadītāji un ĀSA valdes locekļi no 2024. gada valdes un jaunievēlētās 2025. gada valdes. 

Īpašs svētku akcents bija universitātes vadības, tostarp rektora prof. Aigara Pētersona, klātbūtne. Savā iedvesmojošajā uzrunā rektors uzsvēra ĀSA nozīmi gan universitātes akadēmiskās, gan sabiedriskās dzīves bagātināšanā. Viņš atzinīgi novērtēja ĀSA nepārtrauktos centienus radīt iekļaujošu, multikulturālu vidi, kurā studenti no dažādām valstīm var pilnveidoties un justies piederīgi RSU.