Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Rehabilitācijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:20 / 30
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Mērķauditorija:Sabiedrības veselība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Pārtikas zinātne; Pārtikas procesi un iekārtas

Mērķis

Pilnveidot maģistrantu izpratni un prasmi patstāvīgi īstenot izstrādāto sava pētījuma projektu, kas apliecina teorētisko un praktisko zināšanu, metodisko un organizatorisko iemaņu apguvi uztura zinātnes nozarē.

Priekšzināšanas

Studiju laikā apgūtās zināšanas un prasmes.

Rezultāti

Zināšanas

Izprot uzturzinātnes specialistu (maģistru) lomu sabiedrības veselības attīstībā: veicot sabiedrības izglītošanu, iesaistoties veselības programmu veidošanā, piedaloties pārtikas, uztura un veselības politikas veidošanā, un izstrādājot jaunus un veselīgus pārtikas produktus.
Izprot teorētiskās un empīriskās pētniecības metodes un metodoloģijas uzturzinātnes nozarē un to starpdisciplināro būtību, veicot zinātniski pētniecisku darbu uzturzinātnes jomā.

Prasmes

Prasme lietot apgūtās zināšanas pētījumu rezultātu analīzē, interpretācijā un atbilstoši izmantot literatūras avotus problēmas izklāstā un diskusijā, atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikāciju ietvarstruktūras 7. līmenim.

Kompetences

Integrē studiju programmas teorētiskajos kursos iegūtās zināšanas un prasmes un iegūtās zinašanas un prasmes pētījumu veikšanas organizēšanā ar uzturzinātnes jomā risināmajiem starpdiscipilnārajiem jautājumiem, dodot jaunas inovatīvas zināšanas.

Plānojums

Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturzinātne, UM4MaģistrsObligāts