Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Valoda:Latviešu

Rezultāti

Zināšanas

1. Zina galvenos funkcionālās pārtikas veidus un to komponentus.
2. Izprot molekulārās bioloģijas pamatprincipus, kuri izmantoti gēnu inženierijas un ģenētiski modificēto pārtikas produktu iegūšanā.
3. Raksturo mikroorganismu, dzīvnieku un augu izmantošanas apjomus jaunās un ģenētiski modificētās pārtikas ražošanā, iegūstamos produktus.
4. Zina jaunās ģenētiski modificētās pārtikas izmantošanas tiesiskos, riska novērtējuma un ētiskos aspektus, identificēšanas paņēmienus un aprites regulējuma principus.

Prasmes

1. Identificē un analizē jaunās vai GM pārtikas īpašības salīdzinājumā ar konvencionālajiem pārtikas produktiem, spriest par funkcionālās vai ĢM pārtikas izmantošanas iespējamajiem ieguvumiem vai tās radīto risku veselībai, videi, sociāli-ekonomiskajiem procesiem.
2. Iegūst informāciju par jaunās un ĢM pārtikas produktiem, izprot plašāk izplatītās šādu produktu analīžu metodes.
3. Veic jaunās un ģenētiski modificētās pārtikas riska analīzes izmantošanai nepieciešamos riska analīzes pamatelementus.

Kompetences

1. Novērtē jaunās un ģenētiski modificētās pārtikas ieguves mērķus no ražošanas tehnoloģijas procesu, pārtikas kvalitātes, daudzveidības un pieejamības aspektiem.
2. Demonstrē izpratni par jaunās vai ĢM pārtikas produktu pieejamās informācijas pilnīgumu un atbilstību reglamentējošajām normām.
3. Analizē un prezentē angļu valodā.

Plānojums

Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturzinātne, UM2MaģistrsObligāts