Pārtikas ķīmija (LU_027)
Īsumā par studiju kursu
Rezultāti
1) izprot pārtikas produktu sastāvu un pārtikas produktu sastāvdaļu ķīmiskās pārvērtības pārtikas produktu pārstrādē, uzglabāšanā un lietošanā.
2) izprot pārtikas produktu sastāvdaļu noteikšanas metodes: instrumentālās un hromatogrāfiskās analīzes metodes pārtikas jomā.
3) patstāvīgi izvērtē un klasificē pārtikas sastāvā ietilpstošos ķīmiskos savienojumus un prognozē pārtikas produktu pārstrādes, uzglabāšanas un lietošanas procesos notiekošās ķīmiskā sastāva izmaiņas.
4) patstāvīgi izvērtē un argumentēti izvēlas neorganisko savienojumu analīzes iespējas ar instrumentālajām analīzes metodēm un organisko savienojumu identifikācijas metodes ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju; ievēro metožu darbības principus un veic identifikācijas uzdevumus, atbilstoši metodes aprakstam.
5) individuāli vai komandā paredz un izskaidro pārtikas pārstrādes, uzglabāšanas un lietošanas procesos notiekošās pārtikas produktu sastāvdaļu ķīmiskās pārvērtības un izvēlas radušos savienojumu identificēšanas metodes.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturzinātne, UM | 1 | Maģistrs | Obligāts |