.
Pārtikas un uztura kvalitāte (LBTU_003)
Īsumā par studiju kursu
Struktūrvienība: Veselības un sporta zinātņu fakultāte
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Lolita Vija Neimane
Studiju tips:Pilna laika
Līmenis:2. cikla (Maģistra)
Valoda:Latviešu
Studiju kursa aprakstsPilns apraksts, Pilna laika
Rezultāti
Zināšanas
Izprot un skaidro pārtikas un uztura kvalitāti ietekmējošos faktorus, piesārņojuma veidus un pārtikas kvalitātes vadības pamatprincipus.
Prasmes
Atpazīst un novērtē risku identifikācijas un vadības metodes;
Paskaidro pārtikas drošības sistēmas nozīmību nekaitīguma principu realizēšanā.
Kompetences
1) Spēj parādīt zinātnisku pieeju ar pārtikas un uztura kvalitāti saistīto problēmu risināšanā;
2) Prot patstāvīgi izvēlēties un pielietot praksē pārtikas un uztura kvalitātes vadības teorijas un metodes un prasmes veikt zinātniskos pētījumus potenciālo pārtikas un uztura apdraudējumu identifikācijā un to radīto risku izvērtējumā.
Plānojums
Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturzinātne, UM | 2 | Maģistrs | Obligāts |