Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Darbiniekiem

Tajās lapās, ko mūžības vēji nu šķirsta
Paliek cilvēka mūžs

Ziedonis Purvs

Rīgas Stradiņa universitātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un mutes medicīnas katedras kolēģi dziļi skumst par ilggadējā, ļoti cienītā kolēģa Gunāra Lauska pēkšņo, pāragro aiziešanu mūžībā un izsaka līdzjūtību viņa piederīgajiem.

gunars_lauskis_im.png

Gunāra dzimtā vieta ir Latgalē, Daugavpilī. 1989. gadā viņš absolvēja Rīgas Medicīnas institūta Medicīnas fakultāti, kur ieguva ārsta diplomu. Savu karjeru medicīnā G. Lauskis sāka Rīgā, bet pirmos ārsta prakses gadus strādāja Dobeles slimnīcā, kur sākumā praktizējis kā vispārējās ķirurģijas interns, bet vēlāk kā sertificēts vispārējais ķirurgs.

Vēlāk G. Lauskis turpināja studijas Latvijas Medicīnas akadēmijas Stomatoloģijas fakultātē, kuru absolvēja 1997. gadā. Pēc tam studēja rezidentūrā un 1999. gadā ieguva mutes, sejas un žokļa ķirurga sertifikātu.

No 1995. gada G. Lauskis bija Rīgas Stradiņa universitātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas katedras pasniedzējs un sāka darbu RSU Stomatoloģijas institūtā. Katedrā G. Lauskis ieņēma lektora amatu un bija studentu cienīts pasniedzējs, vadīja seminārus un praktiskās nodarbības.

G. Lauskis aktīvi papildināja savas zināšanas un prasmes visa mūža garumā. Savas darbības laikā viņš stažējies Francijā, Apvienotajā Karalistē, Velsā. Regulāri piedalījās dažādās starptautiskās zinātniskajās konferencēs, klīniskajos kursos un semināros gan Latvijā, gan ārzemēs.

G. Lauskis bija Latvijas Mutes, sejas un žokļu ķirurgu asociācijas biedrs un prezidents no 2006. līdz 2013. gadam, kā arī Latvijas Zobārstu asociācijas, Edinburgas Karaliskās koledžas un Baltijas Plastikas un sejas - žokļu ķirurģijas asociācijas biedrs.

Kopš 1999. gada strādāja RAKUS Latvijas Onkoloģijas centrā, kopš 2002. gada arī zobārstniecības klīnikā SIROWA Rīga.

Gunārs savu darbu vienmēr veica profesionāli, ar augstu atbildības sajūtu un empātiju pret pacientiem. Mūsu atmiņā viņš vienmēr paliks kā pretimnākošs, saprotošs un optimistisks kolēģis.

RSU Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un
mutes medicīnas katedras kolēģi