Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Lai atvieglotu Dziesmu un deju svētku dalībnieku iespēju pieteikties studijām, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) dokumentus pieņems arī pirmdien, 9. jūlijā, no pulksten 9.00 līdz 17.00.

Kā jau ir ziņots, 9. jūlijs ir oficiāla brīvdiena. Ņemot vērā, ka RSU ir sava uzņemšanas sistēma, tā var pielāgoties studētgribētāju vajadzībām un nodrošināt nepieciešamās priekšrocības.

RSU ir saņēmusi vairāk nekā 4600 pieteikumu studijām no 1900 personām, kas ir ievērojami lielāks skaitlis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bet medicīnā saņemto pieteikumu skaits ir augstākais pēdējo piecu gadu laikā – 900. Jauniešiem lielākā interese ir par medicīnu, fizioterapiju, farmāciju, zobārstniecību, multimediju komunikāciju, diplomātiju, žurnālistiku un starptautisko mārketingu. 

Iesniedzot dokumentus, studētgribētāji aptaujā atzīst, ka RSU piedāvā ļoti augstas kvalitātes izglītību, ir reputācijas līdere un tieši RSU var apgūt interesējošo profesiju. RSU ir vienīgā augstskola, kas veikusi visu 30 veselības aprūpes studiju programmu starptautisku pilotakreditāciju, iegūstot izcilu novērtējumu uz maksimālo termiņu – 6 gadi.

Ievērojama studētgribētāju interese bija arī RSU pirmo reizi rīkotajā Nakts uzņemšanā 5. jūlijā.