Skip to main content
Page is available only in Latvian

Ceturtdien, 6. septembrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Starptautisko sakaru departaments (SSD) ielūdz kolēģus uz neformālu pēcpusdienu Iepazīšanās ar ārvalstu studentiem pie kafijas tases. Pasākums notiks latviešu valodā.

Pasākuma mērķis ir sniegt iespēju RSU kolēģiem tuvāk iepazīties ar ārvalstu studentiem, kā arī uzzināt par viņu pieredzi universitātē un Latvijā. Tāpat pasākuma laikā vairāki RSU kolēģi dalīsies savos novērojumos par veiksmīgu starpkultūru komunikāciju universitātes vidē.    

„Ārvalstu studentu klātbūtne RSU ir pastāvīga un tās dzīves nozīmīga sastāvdaļa. Katru semestri studijas uzsāk vairāki simti ārvalstu studenti. Regulāri nedēļu pirms studiju semestra sākuma SSD organizē Orientācijas nedēļu ārvalstu studentiem. Šīs nedēļas laikā ārvalstu studenti ir īpaši pamanāmi, tādēļ bieži saņemam citu struktūrvienību kolēģu jautājumus par ārvalstu studentiem. Tas liecina par RSU kolēģu ieinteresētību RSU ārvalstu studentu kopienā. Lai atbildētu uz šo kolēģu interesi, šajā rudenī nolēmām ne tikai iepazīstināt jaunos ārvalstu studentus ar universitāti, bet arī neformālā gaisotnē sniegt kolēģiem iespēju tuvāk iepazīties ar ārvalstu studentiem,” tā SSD direktore Baiba Pētersone.

Pasākuma laikā notiks salona intervija ar ārvalstu studentiem, kuras ietvaros paši studenti pastāstīs par savu dzīvi RSU un Latvijā. Tiks sniegts arī vispārējs pārskats par ārvalstu studentu klātbūtni universitātē interaktīvas prezentācijas ar balvām formātā. Pasākumā vairāki RSU kolēģi raksturos savu pieredzi multikulturālas universitātes vides radīšanā. Noslēgumā paredzētas saviesīgas sarunas.

„Mums RSU ir lieliska privilēģija būs saskarsmē ar ārvalstu jauniešiem, kuri pārstāv tik dažādas pieredzes un pasaules skatījumus, un ir starptautiski atvērti. Daļai RSU kolēģu ir iespēja strādāt ar ārvalstu studentiem regulāri, daļai – retāk. Mēs ļoti ceram, ka šis pasākums ļaus ikvienam interesentam iepazīties ar ārvalstu studentiem un to, kā viņi bagātina mūsu universitātes vidi,” saka B. Pētersone.

Reģistrācija pasākumam (līdz 4. septembrim)

Location

Room
B-202
Date: