Skip to main content
Page is available only in Latvian

Diskusijā aicinām izzināt studējošo nozīmi pētniecībā, labās prakses piemērus un ierosinājumus prakses uzlabošanai. Uz sarunu tiek aicināti studenti no Latvijas un ārvalstīm, kā arī pētnieki ar pieredzi studentu iesaistē.

Dažādu pētniecības projektu pieteikumos arvien vairāk var redzēt aicinājumus vai pat prasību iesaistīt pētniecības procesā arī studentus, sākot jau no bakalaura līmeņa. Taču ko par iesaisti pētniecībā studiju laikā domā paši jaunieši? Cik lielā mērā viņi to redz kā iespēju tālākas karjeras būvēšanai zinātnē? Ar kādiem izaicinājumiem viņi šajā procesā saskaras? Galu galā – cik daudz vai maz viņi zina par iespējām iesaistīties kāda mācībspēka pētniecības projekta realizācijā? Ko pētnieki un institūcijas, kas nodarbina jauniešus savos projektos, var no studentiem mācīties par patīkamas darba vides veidošanu?

Par šiem un citiem jautājumiem sarunas dalībnieki izteiksies, balstoties savā darba pieredzē, iezīmējot gan izaicinājumus, gan veiksmes stāstus. Pēc pieredzes stāstiem sekos moderēta diskusija. Diskusijas secinājumi tiks apkopotā veidā izmantoti 2023. gadā plānotā Pasaules latviešu zinātnieku kongresa sagatavošanā.

Moderatore: Ieva Puzo (Latvijas Jauno zinātnieku apvienība)

Pieredzes stāsti:

  • Kembridžas Latviešu studentu apvienība
  • Eiropas latviešu jauniešu biedrība EJ!
  • Rīgas Stradiņa universitāte

pieteikties diskusijai

Diskusiju organizē kustība #esiLV un Eiropas Latviešu apvienība sadarbībā ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstam ERAF projektā Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā” Nr. 1.1.1.5/17/I/002 ietvaros. Diskusijas partneri: Eiropas Latviešu jauniešu apvienība EJ! un Kembridžas Latviešu studentu apvienība.

zini.lv_.jpg

Room
tiešsaistē, Zoom platformā
Date:

Contacts