Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Ar sešiem iedvesmas stāstiem trešdien, 17. aprīlī, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norisināsies pasākums No maģistra par doktorantu. Atklāta saruna par karjeru pētniecībā, kur ikviens interesents varēs noorientēties doktorantūras studiju informācijas labirintos.

Pasākums, kuru moderēs RSU asociētais profesors Edijs Bošs, sāksies plkst. 15.00 ēdnīcas zālē, un tajā būs pārstāvētas doktora studiju programmas socioloģijā, komunikācijā, politoloģijā, jurisprudencē, vadībzinātnē un psiholoģijā.

Izsvērtu lēmumu par studijām palīdzēs pieņemt programmu vadītāji – profesore Anda Laķe, profesors Sergejs Kruks, docents Māris Andžāns, profesore Sandra Kaija, profesore Tatjana Muravska un profesore Kristīne Mārtinsone, kuri pasākumā ieskicēs savu programmu formātu un saturu.

Katru no studiju programmām pārstāvēs arī viens students, daloties pieredzē par to, kāda ir doktoranta ikdiena un kā viss paveicamais savienojams ar darbu un ģimeni. Kā secina programmas Komunikācijas kultūra un multimediji doktorante Baiba Baikovska, svarīgākais un arī smagākais ir izvēlēties pētniecības tēmu: "Ja tev deg acis par to, ko pēti, ja esi gatavs par šo tēmu plaši runāt visdažādākajos formātos – tad varēsi tikt pāri visiem izaicinājumiem, kas nāk līdzi studijām doktorantūrā."

Savukārt vadībzinātnes doktorants Vladimirs Rojenko šajās studijās meklē atbildes, kas viņam nepieciešamas darba dzīvē un to uzskata par vislielāko motivatoru. Būdams uzņēmējs, viņš sastapies ar darbadienu atstrādājošiem komandas biedriem. Meklēdams veidus, kā ieslēgt darbiniekos radošumu un efektīvi to pārvaldīt, Vladimirs sapratis, ka par to zina maz, un arī šajā jomā zinošus speciālistus nemaz nav tik viegli atrast, tālab atbildes viņš izlēmis rast pats, iestājoties doktorantūrā.

Pasākumā ar savu pieredzi dalīsies arī socioloģijas doktorante Ginta Elksne, politoloģijas doktorants Valērijs Bodnieks, jurisprudences doktorants Mārcis Grinciuns un psiholoģijas doktorante Kristīne Šneidere. Par praktisko pusi – iestājpārbaudījumiem un datumiem, ko nepalaist garām, – stāstīs RSU Doktorantūras nodaļas pārstāvji.

Lai arī pasākums ir atvērts ikvienam interesentam, novērtēsim, ja iepriekš atzīmēsiet pievienošanos: https://www.facebook.com/events/2104947746462778/

Pasākumam būs iespējams sekot līdzi arī RSU Facebook tiešraidē.