Skip to main content
Page is available only in Latvian

RSU Darba drošības un vides veselības institūts organizē profesionālās pilnveides semināru „ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas nozarē”

Semināra mērķis

Nodrošināt informāciju par svarīgākajām problēmām, riska novērtējumu, risinājumiem un labo praksi saskaroties ar darba vides ķīmiskajiem riska faktoriem (piemēram, mērījumu plānošanas stratēģija, vielu kombinētās mijiedarbības izvērtējums, atbilstošu individuālo aizsardzības līdzekļu izvēle u. c.), kā arī izdiskutēt aktuālākos problēmu jautājumus.

Mērķauditorija

Darba aizsardzības vecākie speciālisti un darba aizsardzības kompetentie speciālisti.

Programmā ietvertās tēmas

  • Darba vides ķīmisko riska faktoru ietekmes aktualitāte Latvijā un ES, svarīgākās sekas;
  • Ķīmisko darba vides riska faktoru radītā riska novērtēšanas principi, svarīgākās problēmas;
  • Dažādu preventīvo pasākumu plānošana (IAL, OVP u.c.);
  • Nozarē strādājošo speciālistu praktiskā pieredze un problēmu jautājumu izdiskutēšana.

Semināra norises laiks un vieta

2019. gada 24. aprīlī, plkst. 10.00-16.00;

Rīga, Anniņmuižas bulvāris 26a, Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas tehnoloģiju izglītības centrs, 145. telpa.

Tālrunis informācijai: 67409139.

Sertifikāts

Par dalību seminārā tiek izsniegts RSU sertifikāts (6 izglītības stundas).

Dalības maksa

Dalība seminārā ir BEZMAKSAS. Semināra dalībniekiem ir nodrošināti semināra materiāli un kafijas pauze.

Semināra programma apskatāma pievienotajā pielikumā.

Programma

Laiks

Tēma

Lektors

09.45-10.00

Reģistrācija

-
10.00-10.10

Ievads un semināra atklāšana.

ĶĪMISKO darba vides riska faktoru novērtēšana pārtikas ražošanas nozarē: ievads.

Agnese Pūga, Darba drošības un vides veselības institūts (DDVVI)


Inese Mārtiņsone, Dr.med., MSc.Chem. Darba drošības un vides veselības institūts (DDVVI)

10.10-10.40

Valsts darba inspekcijas pārbaužu rezultāti pārtikas ražošanas nozarē, raksturīgākās problēmas un nelaimes gadījumi uzņēmumos.

Valsts darba inspekcijas pārbaužu rezultāti pārtikas ražošanas nozarē, raksturīgākās problēmas un nelaimes gadījumi uzņēmumos.

Sandra Zariņa,
Valsts darba inspekcija
10.40-12.00

Pārtikas ražošanas nozarei raksturīgākie darba procesi un tajos izmantotās ķīmiskās vielas un produkti.

Likumdošanas prasības ķīmisko vielu un produktu apritei darba vidē – REACH, CLP un DDL regulas.

Likumdošanas prasības ķīmisko vielu un produktu apritei darba vidē – REACH, CLP un DDL regulas.

Agnese Pūga, DDVVI
Inese Mārtiņsone, DDVVI
12.00-12.40

Pusdienas

-
12.40-14.00

Likumdošanas prasības ķīmisko vielu un produktu apritei darba vidē – Latvijas darba aizsardzības normatīvie dokumenti.

Agnese Pūga, DDVVI
Inese Mārtiņsone, DDVVI
14.00-14.20Kafijas pauze-
14.20-15.40

Praktisks darbs ķīmisko vielu identificēšanai un novērtēšanai darba vietās.

Ķīmisko vielu un produktu radītā riska novērtēšana.

Agnese Pūga, DDVVI
Inese Mārtiņsone, DDVVI
15.40-16.00

Diskusijas un jautājumi, ierosinājumi.

Darba aizsardzības jomas jaunumi.

Semināra noslēgums.

Visi lektori, dalībnieki