Skip to main content
Page is available only in Latvian

How did you draw up your Learning Agreement?

Studiju plāna sagatavošana notika ātri un viegli. Universitātes mājaslapā bija pieejams kursu apraksts, no kura bija iespējams izvēlēties kursus. Pieteikums kursiem notika īsi pirms došanas mobilitātē. Turklāt kursus bija iespējams mainīt pirmajā studiju nedēļā. 

How is the study process organized in the receiving university? What is different compared to RSU?

Tāpat kā RSU, Hāgas universitātē studiju semestri tiek sadalīti blokos, lai nebūtu jāapgūst pārāk daudz kursu vienlaicīgi. Atšķirīgais ir tajā, ka ir daudz mazāk rakstisko darbu un kopumā kursa apguves laikā nav nekādu pārbaudes darbu. Atzīme par apgūto kursu sastāv no individuālā projekta un/vai eksāmena. Nodarbības ir ļoti interaktīvas un brīvas. 

What were the living conditions?

Esmu palikusi universitātes piedāvātajā studentu dzīvoklī un esmu pilnīgi apmierināta. Man bija sava istaba, savukārt, virtuvi un vannas istabu dalīju ar trim dzīvokļa biedriem. Studentu dzīvoklis atrodas 5 minūšu attālumā no universitātes. 

Did the Erasmus+ grant cover the living expenses?

Stipendijas pietika, lai apmaksātu dzīvokli un nedaudz palika pāri kā kabatas nauda. Taču nevaru pateikt, ka stipendijas pietiek visām izmaksām. 

Your advice and recommendations for others choosing this city for their mobility

Viens no svarīgākajiem jautājumiem, kam jāpievērš uzmanība, ir cenas un dzīves dārdzībā. Turklāt ir laicīgi jāsāk meklēt dzīvesvieta. Taču kopumā noteikti ieteiktu aizbraukt uz Hāgu.

The best memory or experience from Erasmus+ mobility

Ja kāds vēl šaubas doties Erasmus+ apmaiņas programmā, varu uzreiz teikt, ka nav ne no kā jābaidās, vajag vienkārši braukt, jo tas būs jūsu labākais piedzīvotais laiks mūžā. Ir iespējams iepazīties ar jauniem cilvēkiem no dažādām valstīm. Turklāt ir iespējams iepazīt jaunu kultūru un aizbraukt uz kaimiņvalstīm.

The most valuable realization or lesson you have learned

Ceļot un satikt cilvēkus no atšķirīgam kultūrām ir neaizmirstama pieredze, kas turklāt spēj mainīt skatījumu uz dzīvi.