Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Lai sekmētu sadarbību un veicinātu inovācijas personalizētās medicīnas jomā, EATRIS+ projekta ietvaros, otrdien, 13. decembrī, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks īpašs tīklošanās pasākums pētniekiem un medicīnas nozares pārstāvjiem Science and Innovation in Personalised Medicine.

Pasākums paredzēts gan nozarē jau izsenis strādājošiem, gan jaundibinātiem medicīnas jomas uzņēmumiem, un tajā būs plaši pārstāvēta virkne RSU institūtu un vadošo pētnieku. Pasākumā būs iespēja uzzināt par Eiropas infrastruktūru translācijas medicīnā – EATRIS ERIC, izzināt sīkāk inovāciju radīšanas un tehnoloģiju pārneses iespējas sadarbībā ar augstskolu, kā arī klātienē apskatīt zinātnes infrastruktūras iespējas RSU institūtos. Pasākumā noritēs arī zinātnes diskusija Kā industrija var integrēt personalizētās medicīnas pētījumus?.

Tīklošanās pasākuma sākums plkst. 10.00 Senāta zālē augstskolas galvenajā ēkā Dzirciema ielā 16. Atklāšanā uzstāsies RSU Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta direktore, EATRIS Latvija Nacionālā mezgla koordinatore, EATRIS+ darba paku vadītāja RSU Dr. med. Zaiga Nora-Krūkle, Latvijas Hemofilijas biedrības vadītāja un Latvijas Pacientu organizāciju tīkla vadītāja Baiba Ziemele un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Inovāciju un tehnoloģiju departamenta vecākais projektu vadītājs Kārlis Ketners. Ar EATRIS+ mērķiem un rezultātiem iepazīstinās platformas zinātniskais direktors Tonijs Andreu (Toni Andreu). Ar pieredzi dalīsies RSU profesore un Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja Maija Dambrova, Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktora vietnieks Dr. med. Ilmārs Stonāns, Latvijas Biomateriālu pētījumu un studiju centra zinātniskās padomes priekšsēdētājs profesors Jānis Kloviņš, Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta projektu vadītāja Līga Žūka, kā arī RSU Onkoloģijas institūta pētnieks Valdis Pirsko.

Lai analizētu, kā industrijai savā labā izmantot personalizētās medicīnas pētījumus, pasākumā paredzēta dinamiska diskusija, kuru vadīs Valsts prezidenta padomniece zinātnes un izglītības politikas jautājumos Ieva Siliņa. Diskusijā piedalīsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš, Roche veselības aprūpes sistēmas partnere Evita Feldberga, profesore Maija Dambrova, Izglītības un zinātnes ministrijas Viedās specializācijas stratēģijas (RIS3) vienības vadītājs Uldis Berķis, Baiba Ziemele, MGI pārstāvis Rolando Hupaija-Delgado un RSU Zinātnes departamenta direktore Liene Ņikitina-Zaķe.

Pasākumu plānots noslēgt, klātienē iepazīstot zinātnes infrastruktūras iespējas RSU Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūtā un RSU Onkoloģijas institūtā. Lai piedalītos pasākumā, dalībnieki aicināti reģistrēties: www.rsu.lv/notikumi/tiklosanas-pasakums-industrijas-parstavjiem-personalizetas-medicinas-joma

Pasākums norit projekta Personalizētās medicīnas EATRIS-ERIC kapacitātes konsolidācija (EATRIS-PLUS) ietvaros. Projektā iesaistītas 15 Eiropas valstu augstskolas, zinātniskie institūti un organizācijas. Dalību EATRIS-PLUS RSU uzsāka līdz ar 2020. gadu, un tā norise plānota četru gadu garumā.