Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolēniem
Topošajiem studentiem
Skolotājiem
Uzņemšana

Nākusi no skaistās Kurzemes pilsētas Aizputes, Kristiāna Jansone kopš studiju gadiem iesakņojusies Rīgā. Šajā laikā iegūtās zināšanas un prasmes viņai ļāvušas veiksmīgi apvienot Rietumu un Austrumu medicīnas gudrības, lai palīdzētu saviem klientiem gan atbrīvoties no sāpēm un atgūt veselību, gan uzlabot sporta rezultātus un doties kalnos.

kristiana_jansone_portrets.jpg

RSU absolvente, fitnesa trenere Kristiāna Jansone
Visi fotoattēli no privātā arhīva

Viņa uzskata, ka dzīve ir mazāk jāanalizē un vairāk vienkārši jādzīvo un jābauda. Kristiāna ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju programmas Veselības sporta speciālists absolvente.

Kristiāna, kāda ir tava ikdiena?

Pašlaik strādāju par veselības sporta treneri, pilates un jogas instruktori, kā arī vadu savu vingrošanas studiju Veselības sporta stacija, kas atrodas skaistajā Āgenskalnā.

Esmu arī pasniedzēja vairākās mācību iestādēs. RSU es mācu sportu veselībai, pilates un fitnesa jogu, kā arī labprāt dalos zināšanās un pieredzē ar RSU studentiem viņu studiju prakses ietvaros.

Lai gan man ir arī izglītība ājurvēdā, strādāju par jogas instruktori un zināšanas ājurvēdā izmantoju, lai labāk izprastu klientus un veidotu padziļinātas jogas prakses. Jogas nodarbībās apvienoju jogas un ājurvēdas sistēmu ar zinātnes metodoloģijā balstītu pētījumu rezultātiem, kā arī integrēju jogā jaunāko no biomehānikas, neirozinātnes un citām jomām. Manā darbā ir nenovērtējamas arī filozofijas studiju laikā iegūtās kritiskās domāšanas prasmes.

kristiana_jansone01.jpg

Kā tu pieņēmi lēmumu studēt RSU studiju programmā Veselības sporta speciālists?

Gribēju iegūt fitnesa trenera profesiju un meklēju studiju programmu Latvijā, kas ietvertu visas profesijai nepieciešamās zināšanas un padziļinātu izpratni par veselības veicināšanas iespējām ar fitnesa metodēm.

Tāpat man bija svarīgi atrast studiju programmu, kas sniedz iespēju iegūt reālas praktiskās iemaņas.

Izskatot vairākas studiju programmas un uzklausot man pazīstamu treneru rekomendācijas, izlēmu studēt RSU.

kristiana_jansone03-lead.jpg

Ko tev ir devušas šīs studijas?

Iegūtās zināšanas studijās man ļauj kvalitatīvi trenēt klientus, lai mazinātu viņu sūdzības par dažādām muskuļu un locītavu sāpēm, uzlabotu viņiem stāju un veidotu pievilcīgu izskatu. Turklāt klientu loks ir plašs: profesionāli sportisti, biroja darbinieki, seniori un ikviens, kurš vēlas izskatīties vai justies labi.

Klienti man sūta video no kalniem, jo beidzot var doties pārgājienā bez sāpēm. Dalās ar foto no kāzām, jo izskatās fantastiski. Saņemu ziņas, ka pēc skriešanas vai dārza darbiem vairs nav sāpju ceļgalos un ka uzlabojušies rezultāti golfā.

Arī pati sevi esmu uztrenējusi tā, lai varētu izbaudīt aktīvu atpūtu un man būtu lieliska veselība. Ar studijās iegūtajām un praksē papildinātajām zināšanām dalos ar studentiem šajā pašā studiju programmā kā pasniedzēja.

Kāpēc ieteiktu citiem studēt programmā Veselības sporta speciālists?

Tu iegūsi tādas zināšanas un prasmes no Latvijā un starptautiski augstu vērtētiem pasniedzējiem un treneriem, kādas tev būs nepieciešamas, lai tu būtu klientu iecienīts un konkurētspējīgs fitnesa treneris gan vietējā, gan starptautiskā darba tirgū.

kristiana_jansone00-lead.jpg

Kur tu uzlādē iekšējās baterijas pēc intensīva darba ar klientiem?

Mans enerģijas avots ir emocijas, kuras sniedz cilvēki: ģimene, klienti, studenti un kolēģi. Man ļoti patīk strādāt par treneri un pasniedzēju, tādēļ darbs vienlaikus ir arī mans hobijs. Protams, ir gadījušies brīži, kad “iekšējās baterijas” iztukšojas, bet tās atkal ātri uzpilda apkārtējo cilvēku smaids, atpūta ar ģimeni, pētījumu un grāmatu lasīšana vai kāds ceļojums.