Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Pateicoties Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumam, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šī gada pavasarī turpināsies angļu valodas pilnveides kursi, kur akadēmiskais un administratīvais personāls aicināts slīpēt savas zināšanas līdz pat otrajam augstākajam – C1 – līmenim. Kā jau augstskola, kas ir Latvijas izglītības eksporta līdere, RSU investē savas komandas angļu valodas prasmēs. Līdz šim no pašu pelnītajiem līdzekļiem ieguldīti vairāk nekā 114 tūkstoši eiro, bet tuvāko divarpus gadu laikā no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem paredzēts investēt vēl ap 100 tūkstošiem eiro.

ES fondu finansētās mācības sāksies 2020. gada martā, kad akadēmiskais un administratīvais personāls uzsāks 4–7 mēnešu kursus. Tie noritēs grupās un būs izretināti līdz pat 2022. gada nogalei. “Īpašs gandarījums mums ir par to, ka šoreiz ceturtdaļu no visām nodarbībām darbinieki pavadīs kopā ar skolotāju, kam angļu valoda ir dzimtā valoda. Tas bagātinās programmu gan saturiski, gan arī būs īpaši noderīgi klausīšanās un izrunas pilnveidei,” norāda RSU Personāla departamenta direktore Dace Jasmane. Kā uzsver D. Jasmane, jaunums, ko RSU angļu valodas mācībās ieviesīs šis jaunais mācību cēliens – angļu valodas prasmes tuvināšana C1 jeb otrajam augstākajam līmenim. Pateicoties ES fondu līdzekļiem, RSU patlaban norisinās darbs pie jaunu, konkurētspējīgu studiju programmu izstrādes angļu valodā, tāpēc valodas līmeņa celšana līdz otrajam augstākajam ir būtiska.

Aktīvi investēt savas komandas angļu valodas pilnveidē RSU uzsāka pirms pieciem gadiem, un līdz šim augstskola investējusi pašu pelnītos līdzekļus. Šajā laikā posmā savu valodas prasmju līmeni noteikuši jau 1276 RSU darbinieki, bet mācībās piedalījušies vairāk nekā 260 docētāji, zinātnieki un administrācijas pārstāvji, no kuriem trešdaļa mācījusies divus vai vairāk semestrus. ES fondu līdzekļi RSU personāla angļu valodas pilnveidē tiks investēti pirmoreiz.

Papildu informācijai