Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Valentīndienā, 14. februāra vakarā, kultūras telpā Autentika notiks pasākums Anatomy Nights, kura laikā sirsnīgā atmosfērā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs stāstīs un rādīs, kā būvēts leģendām apvītais orgāns – sirds. Pasākums, kurā tiks veikta dzīvnieka sirds sekcijas demonstrācija, Latvijā notiks jau otro gadu, un tā mērķis ir izglītojošā veidā tuvināt anatomiju plašākai publikai. Biļetes uz pasākumu pieejamas ierobežotā skaitā.

Tuvojoties Valentīndienai, mīlestības simbols – sarkanas sirdis – redzamas it visur, taču to, kas ir sirds stīgas, kā rodas sirdspuksts, kur sirdī ir bedrīte un daudzas citas sirdslietas, 14. februārī varēs uzzināt kultūras telpā Autentika, kur notiks izglītojoša lekcija un klātienē būs skatāma dzīvnieka sirds sekcija RSU Medicīnas fakultātes 6. kursa studentes Marikas Garnizones izpildījumā.

Pasākumu rīko RSU Anatomijas muzejs starptautiskās iniciatīvas Anatomy Nights ietvaros, un šogad šāda veida pasākumi norisināsies 15 vietās visā pasaulē, tostarp Austrālijā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē un Lielbritānijā.

Pasākums notiks 14. februārī (ierašanās no plkst. 18.30) kultūras telpā Autentika Bruņinieku ielā 2, Rīgā. Biļetes piecu eiro vērtībā var iegādāties vietnē BEZRINDAS.LV. Ieeja pasākumā – no 18 gadu vecuma. Visi ieņēmumi no pasākuma biļešu tirdzniecības tiks ziedoti pacientu biedrībai ParSirdi.lv, kas apvieno sirds un sirds asinsvadu slimību pacientus, kā arī viņu tuviniekus un atbalstītājus.

Papildu informācijai