Skip to main content
Page is available only in Latvian
Pētniecība
Starptautiskā sadarbība

RSU Sociālo zinātņu fakultātes pētnieki sadarbībā ar Nacionālās aviācijas un kosmosa universitātes Harkivas Aviācijas institūtu (HAI) realizē projektu Labākās prakses universitāte: transformācijas un pielāgošanās process izaicinājumu vidē. Projektā iesaistītie pētnieki šā gada 24. septembrī piedalījās VIII Harkivas Starptautiskajā juridiskajā forumā Law and Open Science: the regulatory framework of Open Science and Open Science principles in legal research un iepazīstināja klātesošos ar projekta rezultātiem.

Forums tika organizēts Open4UA projekta ietvaros, kura mērķis ir veicināt atvērtās zinātnes principu ieviešanu Ukrainas augstākās izglītības sistēmā un izstrādāt zinātnes novērtēšanas rīkus, pielāgojot tos Eiropas standartiem.

RSU pētnieki savā prezentācija vērsa uzmanību uz atvērto attālināto izglītības resursu drošību risku vadības un noturības novērtējuma akadēmiskās un pētniecības vides kontekstā.

Konferences programma

Šo pētījumu finansē Latvijas un Ukrainas divpusējās sadarbības programmas zinātnes un tehnoloģiju sadarbības projekts (2023) Labākās prakses universitāte: transformācijas un adaptācijas process izaicinošā vidē (Nr. LV_UA/2023/1).