Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolotājiem

23. oktobrī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notika tradicionālais tiešsaistes seminārs Atvērtās lekcijas skolotājiem. Rūpēs par skolotāju pilnveidi RSU ik gadu rīko bezmaksas semināru, kas palīdz stiprināt saikni starp RSU un vidusskolām, veicināt skolotāju un skolēnu mācību produktivitāti un kopējo labbūtību. Semināra programma veidota, ņemot vērā aktualitātes, un tā sniedz skolotājiem vērtīgas zināšanas un praktiskus padomus gan profesionālajā darbā, gan kā sabiedrībai kopumā. Šogad lekcijās sasniegts līdz šim lielākais dalībnieku skaits – vairāk nekā 670 skolotāju no visas Latvijas!

RSU komanda ir gandarīta, ka gadu no gada interesentu skaits aug.

Semināru Atvērtās lekcijas skolotājiem atklāja RSU Pedagoģiskās izaugsmes centra direktore asociētā profesore Nora Jansone-Ratinika. Pasākumu turpināja RSU Karjeras centra karjeras izaugsmes veicinātāja Ilze Ušacka-Priekule ar lekciju Kā saredzēt bērnā talantu. Semināra pirmo daļu noslēdza RSU IT departamenta Servisa centra vadītājs Jānis Laizāns ar lekciju Mākslīgā intelekta veidota satura atpazīšana un kritiska novērtēšana.

Pasākuma otro daļu atklāja RSU Veselības un sporta zinātņu fakultātes maģistra studiju programmas Veselības psiholoģija direktore Zane Gulbe ar lekciju Ierosas izpratnei par vecāku iesaisti un sadarbību ar izglītības iestādi izglītojamo veselībpratības un labbūtības veicināšanā. Semināru turpināja RSU Sociālo zinātņu fakultātes asociētā profesore Ilva Skulte ar lekciju Medijpratība un kritiskā lasīšana kā ikdienas prasme. Semināru noslēdza RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas sporta zinātnes doktore Ieva Zvīgule ar fizisku izkustēšanos un lekciju Kā ar fiziskajām aktivitātēm uzturēt sevi veselīgā formā gan fiziski, gan mentāli.

Skolotāju atsauksmes par pasākumu

  • Liels paldies par šodienu! Bija interesanti klausīties un uzzināt ko jaunu, kā arī atcerēties par lietām, kas ikdienas skrējienā aizmirsies.
  • Kā katru gadu viss bija pārdomāti, aizraujoši, iedvesmojoši! Paldies!
  • Jēgpilni pavadīta diena! Paldies organizatoriem un lektoriem!
  • Ļoti kvalitatīvas, aktuālas un interesantas tēmas visiem lektoriem! Milzīgs paldies!
RSU plāno piedāvāt lekcijas arī nākamajā skolēnu rudens brīvlaikā.