Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Domnīca Certus veikusi pētījumu par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ieguldījumu augstākās izglītības eksportā un tautsaimniecības attīstībā. Tajā secināts, ka laika periodā no 2021. līdz 2024. gadam, pateicoties RSU augstākās izglītības pakalpojumu eksportam, Latvijas ekonomika iegūs papildu 438 milj. EUR.

Pētījumā aplūkotas izglītības eksporta tendences pasaulē un Baltijā, augstākās izglītības eksporta ietekme uz Latvijas ekonomiku, ārvalstu studentu apmierinātība ar studijām RSU, studiju pieejamība COVID-19 pandēmijas apstākļos, kā arī sniegtas rekomendācijas augstākās izglītības politikas veidotājiem Latvijā.

Pētījuma rezultāti tiks prezentēti 7. oktobrī pulksten 12.00 Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas kopsēdē. Sēde notiks daļēji attālināti videokonferences formātā. Mediju pārstāvji, kuri vēlas sekot sēdes norisei, aicināti sazināties ar Saeimas Sabiedrisko attiecību biroju, rakstot uz e-pastu preseatsaeima[pnkts]lv (prese[at]saeima[dot]lv).

Par domnīcu Certus

Latvijas ekonomisko izaugsmi var panākt tikai ar kopīgiem spēkiem. Domnīca Certus veicina dialogu ar uzņēmējiem, zinātniekiem un publiskā sektora lēmumu pieņēmējiem, lai radītu attīstības idejas, kas balstītas zināšanās un pieredzē. Idejas, kas var virzīt Latviju pa mērķtiecīgas izaugsmes ceļu, sabalansējot liberālas tirgus ekonomikas attīstības principus ar pārdomātu un fokusētu valsts atbalstu Latvijas tautsaimniecības nozaru attīstībai.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir Latvijas augstskolu reputācijas topa līdere un viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Šo akadēmisko gadu RSU uzsāka vairāk nekā 9100 studentu, no kuriem aptuveni 25 % ir ārvalstu studenti. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājaslapā www.rsu.lv. Sekot līdzi RSU jaunumiem var arī sociālajos tīklos Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu medijā Skaļāk: http://skalak.rsu.lv

Papildu informācijai

Daunis Auers,
domnīcas Certus valdes priekšsēdētājs
Mob. tālr. 28308953
E-pasts: daunis[pnkts]auersatcertusdomnica[pnkts]lv (daunis[dot]auers[at]certusdomnica[dot]lv)

Edijs Šauers,
RSU Komunikācijas departamenta direktors
Mob. tālr. 29471298
E-pasts: edijs[pnkts]sauersatrsu[pnkts]lv (edijs[dot]sauers[at]rsu[dot]lv)