RSU pētnieki un studenti piedalās vērienīgā starptautiskā konferencē par aktualitātēm uzturzinātnē
Uztura politika, uzturs un reproduktīvā veselība, uzturs un COVID-19, inovācijas pārtikas ražošanā, uztura bagātinātāji, klīniskā uzturzinātne – šie un virkne citu tematu ir uzmanības lokā 3. starptautiskajā konferencē Uzturs un veselība 2020 (Nutrition and Health 2020), kas norit tiešsaistē 9.–11. decembrī. Konferenci organizē Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) kopā ar Latvijas Universitāti (LU) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti, un tā ir šo augstskolu izveidotās maģistra studiju programmas Uzturzinātne mācībspēku, pētnieku, absolventu un studentu iniciatīva, kā arī pētniecības rezultātu platforma.
Pasākumu ievadīja RSU rektora prof. Aigara Pētersona un RSU zinātņu prorektores Agritas Kiopas uzrunas, programmā ir iekļautas ārvalstu un Latvijas speciālistu un zinātnieku lekcijas, tostarp RSU Sabiedrības veselības institūta, Sporta un uztura katedras, Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras pētnieku priekšlasījumi.
Konference Uzturs un veselība ir trešais šāda līmeņa un mēroga pasākums Latvijā un Baltijā, un tā tiek organizēta reizi četros gados. Tās mērķis ir dot iespēju Latvijas uztura un veselības jomas zinātniekiem un uztura zinātnes studentiem iepazīties ar savu kolēģu pētījumiem un to rezultātiem, savukārt ārvalstu pētniekiem – atklāt uzturzinātnes aktuālāko problēmu starptautisko kontekstu. Konferencē paredzēta arī aktīva Latvijas starpaugstskolu maģistra programmas Uzturzinātne mācībspēku, studentu un absolventu dalība.
Dalība konferencē ir par maksu; RSU bakalaura studiju programmas Uzturs un maģistra studiju programmas Uzturzinātne studentiem – bez maksas.