Skip to main content
Page is available only in Latvian

How did you draw up your Learning Agreement?

Bija jāizvēlas moduļi, ko studēšu. Man bija nepieciešami vismaz divi. Diemžēl universitāte piedāvāja tikai divus, tāpēc liela izvēle nesanāca, taču biju apmierināta arī ar tiem moduļiem.

How is the study process organized in the receiving university? What is different compared to RSU?

Tā kā lielāko daļu laika nācās mācīties attālināti, un universitāte klātienē bija jāapmeklē tikai pirmos divus mēnešus, mācību process bija krietni citādāks. Salīdzinot ar universitāti Latvijā, mācības likās daudz grūtākas, arī prasības bija augstākas. Apvienojumā ar mācīšanos attālināti, tas bija liels izaicinājums, taču pasniedzēji un kursa biedri bija ļoti pretimnākoši.

erasmus_2020_mara_nikola.png

What were the living conditions?

Dzīvoju studentu mājā ar 13 citiem studentiem. Dzīvošanas apstākļi bija ļoti labi, katram bija sava istaba. Pārējās telpas bija kopējas visiem studentiem.

Did the Erasmus+ grant cover the living expenses?

Piešķirtā stipendija nebija pietiekama. Dzīvošanas izmaksas bija ļoti augstas, bez papildus finansiālā balsta no vecāku puses man nebūtu pieticis.

Your advice and recommendations for others choosing this city for their mobility

Iesaku laicīgi meklēt dzīvesvietu, jo konkurence uz vienu vietu ir ļoti augsta. Kā arī iesaku apsvērt iespējas, vai būs kāds, kas papildus stipendijai varēs finansiāli atbalstīt, jo minimālie izdevumi tik un tā sanāk lieli. Būs nepieciešami uzkrājumi vai kāda cita papildu nauda.

The best memory or experience from Erasmus+ mobility

Jauku atmiņu ir ļoti daudz, taču viena no visjaukākajām ir Lieldienu vakariņas, kuras bija martā un bija kopā ar visiem mājas iedzīvotājiem.

The most valuable realization or lesson you have learned

Vērtīgākais bija tas, ka man bija iespēja kļūt vēl patstāvīgākai un iemācīties ar visām problēmām tikt galā pašai.