Skip to main content
Page is available only in Latvian

How did you draw up your Learning Agreement?

Pašiem vajadzēja izvēlēties vēlamos kursus un tiem pieteikties interneta vietnē.

How is the study process organized in the receiving university? What is different compared to RSU?

Pārsvarā lekciju apmeklējums nav obligāts, tomēr praktiskās nodarbības gan ir obligātas. Tiek uzdoti vairāki mājasdarbi un gala atzīme tiek vērtēta kopā ar visiem mājasdarbiem un lekciju apmeklējumu. Gadās, ka gala eksāmena atzīme ir tikai 25 % vērta, jo pārējos 75 % rada citi kritēriji, ko pilda jau visu semestri.
Eksāmeni ir testa formātā. 
 

What were the living conditions?

Dzīvoklī kopā dzīvojām 11 cilvēki, tomēr apstākļi nebija tie sliktākie. Viss normālai dzīvošanai nepieciešamais tur jau bija, tā ka nevajadzēja pirkt, kad ievācos dzīvoklī.

Did the Erasmus+ grant cover the living expenses?

Piešķirtā stipendija nebija pietiekama, lai segtu gan īres izmaksas, gan ēdienu, gan biļetes turp un atpakaļ. Jārēķinās, ka būs nepieciešami papildu līdzekļi.

Your advice and recommendations for others choosing this city for their mobility

Iesaku izpētīt cītīgi pilsētas rajonus, iedzīvotājiem pieejamās iespējas. Droši var sazināties arī ar mani, varu vairāk pastāstīt par pilsētu un katru tās rajonu.

The best memory or experience from Erasmus+ mobility

Visjaukākā atmiņa ir jaunu draugu iegūšana un došanās kopīgos piedzīvojumos. Piemēram, Manzanaras nacionālajā parkā kāpt kalnā, doties uz Toledo pilsētu ekskursijā vai arī visi tie vakari, ko pavadījām kopā ar dzīvokļa biedriem - kopīgie filmu vakari vai dziedāšana visiem kopā kamēr viens no dzīvokļa biedriem spēlēja ģitāru.

The most valuable realization or lesson you have learned

Mēs visi esam cilvēki un labākais kā uzlabot sabiedrību sev apkārt ir būt draudzīgākam un pozitīvākam. Pietiek ar jaukas dienas novēlēšanu, vienkāršu pieklājību: paldies, lūdzu, atvainojos. Pietiek arī pat ar siltu smaidu.