Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiāles komanda aicina medicīnas māsas, ārsta palīgus un citus speciālistus veselības aprūpē un ārpus tās uz starpdisciplināru tiešsaistes konferenci Izaicinājumi veselības aprūpē digitālās transformācijas laikmetā, kas platformā Zoom norisināsies piektdien, 28. maijā, no plkst. 10.00 līdz 16.00. Konference aptvers tādus jautājumus kā medicīnas digitālā transformācija, tiešsaistes palīdzība pacientiem, medicīnas māsu nozīme ķēdītē no pacienta līdz zinātnei, bērnu un jauniešu mentālā veselība pandēmijas laikā, pozitīvas attiecības ar uzturu un citas tēmas.

Ar tēmu Māsu prakse digitālajā ērā konferencē uzstāsies RSU docētāja Līga Ēriksone, par tiešsaistes palīdzību dažāda veida pacientiem runās pediatre Jūlija Cīrule-Galuza, par pacientu aprūpes un mediķu darba uzlabošanu digitālajā ērā referēs neiroķirurgs Jānis Šlēziņš, kura līdzdibinātais jaunuzņēmums Vigo Health nodarbojas ar digitālām inovācijām insulta pacientiem, savukārt mikrobioloģe, RSU Onkoloģijas institūta Molekulārās ģenētikas laboratorijas vadošā pētniece Inese Čakstiņa, kura ikdienā darbojas krūts vēža šūnu izpētē, runās par māsu darba nozīmi ceļā no pacienta līdz zinātnei.

Konferences otrajā daļā par veselīgu attiecību veidošanu ar uzturu runās RSU Sporta un uztura katedras docētāja dietoloģe Lolita Vija Neimane un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste RSU lektore Marina Svētiņa. Par bērnu un jauniešu mentālo veselību Covid-19 ērā pieredzē dalīsies Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra vadītāja Madara Lapsa, savukārt par psihiatrisko pacientu aprūpi digitālās transformācijas laikā runās Piejūras slimnīcas galvenā ārste Evija Siliņa. Aprūpes digitalizāciju no narkologa skatupunkta skatīs ārste Ilze Maksima, kura pārstāv gan Latvijas Narkologu asociāciju, gan Latvijas Kognitīvi biheiviorālās terapijas asociāciju. Programmu ar priekšlasījumu par rokrakstu kā personības mentālās un fiziskās labsajūtas rādītāju noslēgs grafoloģe Anita Millere, kura Cīrihē apguvusi kriminālpsiholoģiju, bet Kembridžas Universitātē – neiropsiholoģiju un grafoloģiju.

Konferences tēmas ir apstiprinātas Latvijas Māsu asociācijas Sertifikācijas padomē, un par dalību apmeklētāji saņems 5 tālākizglītības punktus. Dalība pasākumā ir bez maksas, un pieteikt dalību iespējams līdz 26. maijam, reģistrējoties RSU mājaslapā: bit.ly/RSU-LF-konf-2021.