Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Rehabilitācijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:4 / 6
Kursa vadītājs:Viesturs Kreicbergs
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Ķīmija

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar pārtikas produktu galveno sastāvdaļu uzbūvi un ķīmisko mainību.

Priekšzināšanas

Neorganiskajā un organiskajā ķīmijā.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā students iegūst zināšanas, kuras dod vispārīgu izpratni par pārtikas produktu sastāvdaļām – savienojumiem ar enerģētisko vērtību, savienojumiem ar bioloģisko vērtību un savienojumiem ar sensorām īpašībām.

Prasmes

Veicot profesionālo darbību, students mācēs kritiski izvērtēt pārtikas produktu piemērotību pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties uzturu cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Kompetences

Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs ieteikt pilnvērtīgu uzturu gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties pārtiku cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Plānojums

Plānošanas periods:2024. gada rudens semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturs, RFU3BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs
Uzturs, RFUN3BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs
Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturs, RFUN4BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs
Uzturs, RFU4BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs