Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Rehabilitācijas katedra
ECTS:6
Kursa vadītājs:Viesturs Kreicbergs
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi
Valoda:Latviešu
Studiju kursa apraksts Pilns apraksts, Nepilna laika, Pilna laika
Zinātnes nozare:Ķīmija

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar pārtikas produktu galveno sastāvdaļu uzbūvi un ķīmisko mainību.

Priekšzināšanas

Neorganiskajā un organiskajā ķīmijā.

Rezultāti

Zināšanas

1.Studiju kursa apguves rezultātā students iegūst zināšanas, kuras dod vispārīgu izpratni par pārtikas produktu sastāvdaļām – savienojumiem ar enerģētisko vērtību, savienojumiem ar bioloģisko vērtību un savienojumiem ar sensorām īpašībām.

Prasmes

1.Veicot profesionālo darbību, students mācēs kritiski izvērtēt pārtikas produktu piemērotību pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties uzturu cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Kompetences

1.Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs ieteikt pilnvērtīgu uzturu gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties pārtiku cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Plānojums

Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturs41. cikla (Bakalaura)ObligātsViesturs Kreicbergs
Uzturs41. cikla (Bakalaura)ObligātsViesturs Kreicbergs