Pārtikas ķīmija (SUUK_301)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Iepazīstināt studentus ar pārtikas produktu galveno sastāvdaļu uzbūvi un ķīmisko mainību.
Priekšzināšanas
Neorganiskajā un organiskajā ķīmijā.
Rezultāti
Studiju kursa apguves rezultātā students iegūst zināšanas, kuras dod vispārīgu izpratni par pārtikas produktu sastāvdaļām – savienojumiem ar enerģētisko vērtību, savienojumiem ar bioloģisko vērtību un savienojumiem ar sensorām īpašībām.
Veicot profesionālo darbību, students mācēs kritiski izvērtēt pārtikas produktu piemērotību pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties uzturu cilvēkiem ar veselības traucējumiem.
Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs ieteikt pilnvērtīgu uzturu gan sabiedriskajā ēdināšanā, gan palīdzēt izvēlēties pārtiku cilvēkiem ar veselības traucējumiem.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFU | 3 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs | |
Uzturs, RFUN | 3 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs |
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 4 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs | |
Uzturs, RFU | 4 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs |