Pārlekt uz galveno saturu
Attīstība
Farmācija

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un farmācijas uzņēmums Grindeks šonedēļ noslēdza sadarbības līgumu par dažādu farmaceitiskās izpētes un izstrādes pakalpojumu veikšanu. Nozares pārstāvju un zinātnieku ciešā sadarbība veicinās jaunu un inovatīvu farmācijas produktu izstrādi.

rsu_grindeks_ligums_maijs2024_02.jpg

RSU rektors prof. Aigars Pētersons (no kreisās) un Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Hmeļņickis

Līgums paredz, ka Grindeks varēs īstenot jaunu produktu ienākšanu apritē, izmantojot RSU resursus, personāla kvalifikāciju un intelektuālo sniegumu.

rsu_grindeks_ligums_maijs202401.jpg

Līguma parakstīšana RSU rektorāta zālē

“Esam patiesi gandarīti par līdzšinējo un turpmāko sadarbību farmaceitiskās izpētes veicināšanā un nodrošināšanā. Grindeks strauji attīstās un paplašinās visā pasaulē, tāpēc, lai uzturētu mūsu uzņemto izaugsmes tempu, nepieciešamas tālredzīgs skatījums uz investīcijām un projektu izstrādi. Mēs esam nopietni apņēmušies piedāvāt inovatīvus farmācijas risinājumus visā pasaulē, un jaunu produktu attīstīšana neapšaubāmi ir Grindeks prioritāšu vidū. RSU jau ilgstoši ir uzticams partneris gan jauno farmācijas talantu attīstīšanā un piesaistē, gan inovatīvu farmācijas produktu izstrādē, un jauna sadarbības līguma parakstīšana šo partnerību ceļ arvien jaunā kvalitātē,” sacīja Grindeks valdes priekšsēdētājs Dr. Chem. Juris Hmeļņickis.

RSU Farmācijas fakultātes dekāne prof. Dace Bandere pauda gandarījumu par gaidāmo sadarbību un tās būtisko lomu jauno farmācijas studentu un pētnieku izaugsmē.

dace_bandere_sq_21.png

Mums ir ļoti paveicies, ka Latvijā ir spēcīga farmācijas industrija, tostarp tādi lieli ražotāji kā Grindeks, kas izprot un atbalsta savstarpējās sadarbības nepieciešamību starp zāļu ražotāju, universitātes zinātniekiem, akadēmisko personālu un topošajiem farmaceitiem. Katrs jaunais speciālists, katrs izgudrojums un saražotais produkts Latvijā ir zelta vērts. Svarīgi citam citu atbalstīt un sadarboties, lai spēcinātu Latvijas farmācijas izaugsmi un Latvijas labklājību.

Prof. Dace Bandere

Zinātnes un studiju kapacitātes stiprināšana rūpnieciskajā farmācijā ir viens no svarīgākajiem RSU ilgtermiņa attīstības virzieniem.

rsu_grindeks_ligums_maijs2024_03.jpg

RSU un Grindeks vadības pārstāvji pēc līguma parakstīšanas