Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

Otrdien, 20. augustā, sāksies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Starptautisko sakaru departamenta organizētā Iepazīšanās nedēļa studentiem no ārvalstīm. Līdztekus oficiālajiem pasākumiem RSU Ārvalstu studentu asociācija rīkos arī Pirmkursnieku nedēļu, kas norisinās reizi divos gados un ko vadīs integrācijas un sporta virziena vadītāja VafaValiakatu (Wafaa Farhath Valiyakathu) un viņas asistents Mazens Mohameds (Mazeen Mohamed). Pirmkursnieku nedēļa sāksies trešdien, 21. augustā.

Boulings

Pirmkursniekiem veltītie pasākumi sāksies trešdien, 21. augustā, ar boulinga spēli. Dalības maksa ir 4 eiro, kas ietver ieejas maksu un apavu nomu. Notiks mini turnīrs ar balvām trim labākajiem spēlētājiem.

Spēle Vecrīgā

Ceturtdien, 22. augustā, Ārvalstu studentu asociācija rīkos dārgumu medības vecpilsētā, šoreiz tradicionālajā formātā ieviešot aizraujošu pavērsienu. Dalībnieki tiksies Rīgā pie Laimas pulksteņa un tiks sadalīti grupās. Kad dalībnieki būs tikuši galā ar uzdevumu, viņi pulcēsies RSU Studējošo pašpārvaldes Studentu mājā, kur tiks pasniegtas balvas.

Naktsdzīve Rīgā

Jautrība turpināsies piektdien, 23. augustā, ar iespēju izbaudīt Rīgas nakts dzīvi. Dalības maksa ir 16 eiro, un tajā iekļauts alus vai bezalkoholisks dzēriens katrā bārā, ko studenti apmeklēs pasākuma ietvaros. Studenti tiks sadalīti grupās, lai kopā iepazītu pilsētas naktsdzīvi.

Pirmkursnieku nedēļas noslēgums izbraucienā ar kuģīti

Pirmkursnieku nedēļa noslēgsies sestdien, 24. augustā, ar jaunu un aizraujošu pasākumu – braucienu ar kuģīti pa Daugavu. Nesteidzīgais brauciens sāksies vēlu pēcpusdienā, un tā laikā studenti varēs baudīt skatus, piedalīties dažādās aktivitātēs un savstarpēji iepazīties.

Domājot par Pirmkursnieku nedēļas nozīmi, Mazens mudina visus jaunos studentus piedalīties:

“Tā ir iespēja satikt jūsu jauno ģimeni un lielisks veids, kā padarīt nākamos sešus gadus neaizmirstamus!”

Galveno uzmanību šī gada programmā viņš vērš uz jaunumu - braucienu ar kuģīti un dārgumu medībām, kas piedzīvojušas izmaiņas. Atskatoties uz savu studiju sākumu universitātē kovida pandēmijas laikā, Mazens dalās pārdomās: “Pavadot lielāko daļu laika pie klēpjdatora, tikai Zoom deva iespēju veidot kontaktu ar kursabiedriem. Organizējot Pirmkursnieku nedēļu, es varu izpausties, domājot ārpus rāmjiem, un iejusties jauno studentu lomā.”

Arī Vafa Valiakatu uzsver Pirmkursnieku nedēļas nozīmi:

“Dalība Pirmkursnieku nedēļā ir lielisks veids, kā iepazīt savus kursabiedrus.”

Orientation Week activities 2024