Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Rehabilitācijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Viesturs Kreicbergs
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Ķīmija; Organiskā ķīmija

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu.

Priekšzināšanas

Neorganiskajā, organiskajā un pārtikas ķīmijā.

Rezultāti

Zināšanas

Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs zināšanas un kritisku izpratni par konkrētu pārtikas produktu ķīmisko uzbūvi, kas viņiem ļaus:
• analītiski izvērtēt konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• diskutēt par atsevišķu pārtikas produktu uzturvērtību;
• analizēt ķīmiskās izmaiņas pārtikas produktu sastāvā tos uzglabājot un pārstrādājot;
• raksturot pārtikas produkta nozīmi uzturā.

Prasmes

Sekmīgi apgūstot studiju kursu, studenti iegūst spējas:
• patstāvīgi iegūt informāciju par konkrētu pārtikas produktu uzturvērtību un sensorajām īpašībām;
• prast strukturēt atlasīto literatūru par konkrēta pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• prast salīdzināt un analizēt dažādu pārtikas produktu īpašības.

Kompetences

Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības kritiski izvērtēt dažādu pārtikas produktu nozīmi uzturā.

Plānojums

Plānošanas periods:2025. gada pavasara semestris
Studiju programmaStudiju semestrisProgrammas līmenisStudiju kursa kategorijaDocētājiGrafiks
Uzturs, RFU4BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs
Uzturs, RFUN4BakalaursObligātsViesturs Kreicbergs