Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā (SUUK_063)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Iepazīstināt studentus ar konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu.
Priekšzināšanas
Neorganiskajā, organiskajā un pārtikas ķīmijā.
Rezultāti
Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs zināšanas un kritisku izpratni par konkrētu pārtikas produktu ķīmisko uzbūvi, kas viņiem ļaus:
• analītiski izvērtēt konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• diskutēt par atsevišķu pārtikas produktu uzturvērtību;
• analizēt ķīmiskās izmaiņas pārtikas produktu sastāvā tos uzglabājot un pārstrādājot;
• raksturot pārtikas produkta nozīmi uzturā.
Sekmīgi apgūstot studiju kursu, studenti iegūst spējas:
• patstāvīgi iegūt informāciju par konkrētu pārtikas produktu uzturvērtību un sensorajām īpašībām;
• prast strukturēt atlasīto literatūru par konkrēta pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• prast salīdzināt un analizēt dažādu pārtikas produktu īpašības.
Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības kritiski izvērtēt dažādu pārtikas produktu nozīmi uzturā.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFU | 4 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs | |
Uzturs, RFUN | 4 | Bakalaurs | Obligāts | Viesturs Kreicbergs |