Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā (SUUK_063)
Īsumā par studiju kursu
Rezultāti
1.Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs zināšanas un kritisku izpratni par konkrētu pārtikas produktu ķīmisko uzbūvi, kas viņiem ļaus:
• analītiski izvērtēt konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• diskutēt par atsevišķu pārtikas produktu uzturvērtību;
• analizēt ķīmiskās izmaiņas pārtikas produktu sastāvā tos uzglabājot un pārstrādājot;
• raksturot pārtikas produkta nozīmi uzturā.
1.Sekmīgi apgūstot studiju kursu, studenti iegūst spējas:
• patstāvīgi iegūt informāciju par konkrētu pārtikas produktu uzturvērtību un sensorajām īpašībām;
• prast strukturēt atlasīto literatūru par konkrēta pārtikas produktu ķīmisko sastāvu;
• prast salīdzināt un analizēt dažādu pārtikas produktu īpašības.
1.Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības kritiski izvērtēt dažādu pārtikas produktu nozīmi uzturā.