Pārtikas produktu ražošana (SUUK_055)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Gūt zināšanas par piena, gaļas, zivju, olu, graudu, augļu un dārzeņu ķīmisko sastāvu, īpašībām un to novērtēšanas kritērijiem, izprast pārtikas produktu ražošanas laikā notiekošos procesus, to ietekmi uz pārtikas produktu sastāvu un uzturvērtību.
Priekšzināšanas
Pārtikas ķīmijā.
Rezultāti
Studenti iegūs zināšanas par pārtikas produktu ražošanas īpatnībām, to ietekmi uz produkta sastāvu un kvalitāti.
Studenti iegūs izpratni par pārtikas izejvielu sastāvu, to uzturvērtību, uzturvielu maiņu pārtikas produktu ražošanā, pamatprincipiem noteiktu pārtikas produktu ražošanā, lietoto procesu pamatotību, to nozīmi pārtikas nekaitīguma nodrošināšanai un uzturvērtības saglabāšanai.
Studenti iegūs kompetences izvērtēt pārtikas produktu ražošanā noritošos procesus, to ietekmi uz pārtikas produktu sastāvu un kvalitāti, konsultēt pārtikas produktu lietotājus par produktu izvēli, to uzturvērtību, skaidrot pārtikas produktu ražošanā lietoto procesu nepieciešamību, pārtikas produktu sastāvā esošo piedevu, u.c. ražošanas palīglīdzekļu pamatotību.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 7 | Bakalaurs | Obligāts | Jeļena Zagorska, Dace Kļava, Liene Ozola | |
Uzturs, RFU | 5 | Bakalaurs | Obligāts | Jeļena Zagorska, Dace Kļava, Liene Ozola |