Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Topošajiem studentiem
Tiesības

ELSA Latvia viceprezidente mārketinga jautājumos Marija Smirnova ir otrā kursa studente Sociālo zinātņu fakultātes akadēmiskajā bakalaura studiju programmā Tiesību zinātne.

Tiesību zinātnes studijas Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) izceļas ne tikai ar augstiem standartiem un mūsdienās pieprasīto starpdisciplinaritāti gan studiju procesā, gan pētniecībā, kas, manuprāt, ir līdzvērtīgi svarīga, bet arī par iedvesmojošiem, dedzīgiem cilvēkiem un iespēju dinamiskajā mācību vidē studēt to, kas tiešām patīk, iespēju meklēt risinājumus aktuālajām tiesību sistēmas problēmām un iedziļināties tajās tiesību nozarēs, kas interesē visvairāk.

marija_smirnova_00.jpg

Tiesas izspēļu komanda: Nikola Žoida (no kreisās), Marija Smirnova un Margarita Kovrigo

marija_smirnova_01.jpg

Tiesību zinātnes programma RSU piedāvā padziļinātu izpratni krimināltiesībā un medicīnas tiesībās, studijas kriminālistikas laboratorijā un tiesas sēžu izspēļu zālē. Tas bija galvenais iemesls manai izvēlei studēt šajā programmā.

Foto: Alise Agnese Rozentāle

Dalībai tiesas procesa izspēlēs vajadzīgs komandas darbs, vienota kopēja pozīcija un iepriekš izstrādāta stratēģija. Tā ir viena no labākajām iespējām, lai iejustos jurista lomā reālā tiesas procesā, kas ļauj mācīties, neraugoties ne uz ko, līdz galam argumentēt un aizstāvēt savu pusi pretinieku un tiesnešu priekšā, cīnīties par pateiktā patiesīgumu.

marija_smirnova_02.jpg

marija_smirnova_03.jpg

Tiesībsarga tiesas procesa izspēle cilvēktiesībās Tiesībsarga biroja telpās 2024. un 2023. gadā.
Foto: Krists Luhaers

RSU piedalījās izstādē Skola 2024. Tas bija liels komandas darbs, kur katrs RSU students, vēstnesis, fakultāšu domnieks un studiju gada vecākais varēja iesaistīties un palīdzēt topošajiem studentiem vēlreiz pārliecināties par savu nākotnes ceļu, vai arī sameklēt to.

RSU komanda izstādē Skola 2024

marija_smirnova_04.jpg

marija_smirnova_05.jpg

ELSA Latvia ir Eiropas tiesību studentu asociācijas pārstāvniecība Latvijā, kuras mērķis ir sekmēt tiesību studentu un jauno juristu savstarpēju sapratni un sociālo atbildību. Kā RSU studējošā iesaistījos tās darbībā jau pirmajā studiju gadā, bet šogad piedalījos arī nacionālā mēroga Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles konstitucionālajās tiesībās organizēšanā.

Prof. K. Dišlera XXV tiesas procesa izspēle 2023, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs

Visiem topošajiem studentiem gribētos novēlēt nebaidīties izvēlēties studēt to, kas tiešām patīk un šķiet interesants, jo vajag mēģināt, vajag uzdrīkstēties, vajag izbaudīt, un viss izdosies!

marija_smirnova_06.jpg

Marija Smirnova (no labās) kopā ar kursabiedreni Margaritu Kovrigo