Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Sports

"Patlaban studēju Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmā Veselības sporta speciālists, lai arī lielāko daļu savas jaunības esmu bijusi mazkustīgs cilvēks ar nepatiku pret fiziskajām aktivitātēm. Pirms pāris gadiem nolēmu mainīt savu dzīvi un ieviest jaunus ieradumus, līdz ar to būtiski samazināju ķermeņa svaru, iemīlēju spēka treniņus, izpratu sabalansēta uztura tematu, noteicu jaunus mērķus un ieguvu domubiedrus.

elizabete_valujeva_titulbilde.png

Topošā veselības sporta speciāliste Elizabete Valujeva

Pēc šādām pārmaiņām sapratu, ka vēlos palīdzēt citiem. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka pieredze ir kas tāds, ar ko varam dalīties, savukārt zināšanas ir tās, kas patiesi nepieciešamas, lai varētu sniegt atbalstu citiem līdzīga ceļa gājējiem. RSU veselības sporta speciālista programma bija īstā izvēle, kuru neesmu nožēlojusi ne mirkli."

Studiju programma Veselības sporta speciālists man devusi ne tikai praktiskās un teorētiskās zināšanas, bet arī jaunus draugus un iedvesmu jauniem hobijiem.

Studiju laikā bija iespēja piedalīties manās pirmajās pauerliftinga (spiešanā guļus) sacensībās. Tas veicināja manu piederības sajūtu universitātei un studiju programmai.

elizabete_valujeva_1.png

elizabete_valujeva_2.png

Dators un vilkme grāmatā

Pagājušā gada sesijas periods bija ļoti izaicinošs, jo reizē bija jāpabeidz rakstīt manu pirmo pavārgrāmatu un labi jāsagatavojas praktiskajiem eksāmeniem pie lieliskā pasniedzēja Uģa Ciematnieka. Šie eksāmeni un studiju kurss man deva visvairāk.

Dažreiz mums ir jāizkāpj no komforta zonas, jo tā varam iegūt visvairāk.

Atceros mirkli, kad bija vēls vakars un sēdēju izdevniecībā, paralēli mācīdamies vingrinājumus un plānodama grāmatas atklāšanas pasākumu.

Studiju saturā mani visvairāk uzrunā tas, ka ir iespēja uzzināt par niansēm, un šīs zināšanas patiešām noderēs arī man pašai.

Priecājos, ka pasniedzēji ir savas jomas speciālisti.

Kad gatavojos pusmaratona distancei, bija vērtīgi klausīties pasniedzēja Jāņa Leiša lekcijās studiju kursā Uzturs sportā un fitnesā.

elizabete_valujeva_3.png

Dienu pirms sacensībām

elizabete_valujeva_4.png

Nodarbība ar Mareku Osovski

Novērtēju RSU  studiju programmas Veselības sporta speciālists daudzpusīgumu un tās pievienoto vērtību – pieaicinātos lektorus un docētājus.

Spilgtā atmiņā palikusi svarcelšanas nodarbība pie pasniedzēja Kaspara Reikmaņa un pie fizioterapeita Mareka Osovska.

Es neteiktu, ka ir viegli ar mazu bērnu, ģimeni un darbiem atkal mācīties universitātē, bet savā ziņā šīs mācības mani notur veselīgā tonusā, un katru piektdienu es nodomāju, cik ļoti forši ir piedzīvot iespēju mācīties to, ko vēlos un kas man patīk!

Mana vēlme palīdzēt citiem vēl joprojām ir spēcīgāka par bailēm un uztraukumu par eksāmeniem un pārbaudījumiem. Šis ir tā vērts!

elizabete_valujeva_5.png