Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs apmeklētājus aicina arī vasaras sezonā. Paralēli pastāvīgajai ekspozīcijai no 13. jūnija poētiskas ekskursijas vadīs dzejnieks Ivars Šteinbergs, daloties ar savu stāstu par nupat maijā atklāto dzejas intervenci Anatomijas vārsmas un lasot savus intervences dzejoļus.

Šajās ekskursijās varēsiet uzzināt par dzejoļu tapšanas gaitu un izpēti, kas veikta, gatavojot poētisko materiālu, kā arī dzirdēt detaļas par to, kā top muzeja ekspozīcijas un kā veidojas Šteinberga dzeja, kas citkārt paliktu noslēpums.

Pirmā ekskursija notiks ceturtdien, 13. jūnijā, plkst. 18 Anatomijas muzejā Rīgā, Kronvalda bulvārī 9. Tās ilgums – viena stunda. Dalība ekskursijā, iegādājoties muzeja ieejas biļeti muzeja kasē.

Kā jau ziņots, Anatomijas vārsmas ir nelineārs dzejoļu cikls, kas tapis, dzejniekam iedvesmojoties no RSU Anatomijas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, kurā izstādīti vairāki tūkstoši anatomisko preparātu - cilvēku kauli, dažādi orgāni un ķermeņa daļas, kas mācību un zinātniskiem mērķiem sakrāti Rīgas anatomikumā XX gs. 20.–30. gados. Kopumā ciklā radīti 28 dzejoļi, no kuriem viena daļa ir integrēta muzeja ekspozīcijā, bet otra daļa – nodrukāta izstādi pavadošajā mazgrāmatiņā, veidojot vienotu veselumu. Muzeja apmeklētājiem ir pieejama karte, ar kuras palīdzību orientēties ekspozīcijā, izceļot tajā integrētos dzejas darbus – dažbrīd redzamāk, dažbrīd slēptāk.

Vairāk informācijas par intervenci

Ekskursijas atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Medicīnas muzeju atbalsta biedrība.

Papildu informācijai