Skip to main content
Page is available only in Latvian
Pētniecība

18. un 19. jūnijā norisinājās Nacionālā veselības dienesta (NVD) organizēts īpašs EXPO pasākums, kurā divu dienu garumā ārstniecības iestādes, universitātes un uzņēmumi prezentēja savus veselības aprūpes pakalpojumu modeļu pilotprojektu pieteikumus, kurus potenciāli nākotnē varētu iekļaut valsts apmaksāto pakalpojumu grozā. Tajā tika pārstāvēta arī Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ar četrām pilotprojektu pieteikumu prezentācijām. EXPO pasākums ir NVD īstenotā projekta Veselības aprūpes pakalpojumu modeļu attīstības laboratorija trešais, noslēdzošais atlases posms, kura rezultāti tiks paziņoti jūlija otrajā pusē.

RSU pārstāvēja RSU Onkoloģijas un molekulārās ģenētikas institūta direktors prof. Arvīds Irmejs un direktora vietniece prof. Zanda Daneberga ar pilotprojektu Pārmantotā krūts un olnīcu vēža ģenētiskā populācijas skrīninga pilotprojekts, izmantojot digitālo komunikācijas platformu, prof. Renāte Ranka – ar pilotprojektu Farmakoģenētikas testu panelis zāļu terapijas individualizēšanai sirds un asinsvadu slimību ārstēšanā un prof. Ludmila Vīksna – ar pilotprojektu Nozokomiālo infekciju ierobežošanas un veselības aprūpes resursu optimizācijas kritēriju izstrāde ar pielietošanas algoritmiem un ceļa kartēm.

RSU pārstāvēja arī RSU Farmācijas ķīmijas katedras vadītāja Inga Urtāne un ķīmijas projektu vadītāja Anna Gavrilova ar pilotprojektu Administratīvo datu analīzes iespējas veselības aprūpes monitoringa uzlabošanai, tajā skaitā līdzestības noteikšanas rīka izstrādē.

NVD projektu īsteno Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 4. komponentes Veselība 4.3. reformu un investīciju virziena Veselības aprūpes ilgtspēja, pārvaldības stiprināšana, efektīva veselības aprūpes resursu izlietošana 4.3.1.r. reformas Veselības aprūpes ilgtspēja, pārvaldības stiprināšana, efektīva veselības aprūpes resursu izlietošana, kopējā valsts budžeta veselības aprūpes nozarē palielinājums un 4.3.1.1.i. investīcijas Atbalsts sekundārās ambulatorās veselības aprūpes kvalitātes un pieejamības novērtēšanai un uzlabošanai ietvaros. Projekta īstenošanai paredzēti vairāk nekā 16 miljoni eiro no ES Atveseļošanas fonda.

EXPO pasākuma tiešraides ieraksti

Vairāk par pasākumu