Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Attīstība
Darbiniekiem

No 16. līdz 17. jūlijam Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notika RSU studiju virziena Socioloģija, politoloģija un antropoloģija Latvijas un ārvalstu akreditācijas ekspertu grupas vizīte. Akreditācijas ekspertu grupā bija pārstāvji no Zagrebas Universitātes, Daremas Universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Darba devēju asociācijas, Latvijas Studentu apvienības un Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras. 

Divu dienu garumā ekspertu grupa tikās ar augstskolas vadības pārstāvjiem, RSU docētājiem, studējošajiem, absolventiem un darba devēju pārstāvjiem, kā arī iepazinās ar RSU materiāltehnisko bāzi. 

Studiju virzienā Socioloģija, politoloģija un antropoloģija īsteno četras akadēmiskās studiju programmas latviešu un angļu valodā: bakalaura studiju programmu Starptautiskās attiecības – Eiropas studijas un trīs maģistra studiju programmas – Starptautiskās attiecības (pārvaldība) un diplomātija, Krievijas un Eirāzijas studijas  (nākotnē – Starptautiskās sistēmas transformācijas studijas) un Sociālā antropoloģija.

Studiju virziena vadītāja Lelde Metla-Rozentāle atzīmē:

"Šīs dinamiskās un daudzveidīgās studiju programmas ir radītas ar mērķi sagatavot nākotnes līderus – tos, kurus interesē globālās politikas izaicinājumi un sabiedrības attīstība, tos, kuri grib izprast un veidot mūsu nākotnes pasauli." 

Eksperti atzinīgi novērtēja vairākus studiju virziena aspektus, tostarp RSU IT infrastruktūru, bibliotēku un digitalizācijā ieguldītos resursus, RSU Zinātnes portālu, kā arī studējošo un absolventu pozitīvu atgriezenisko saiti par studiju pieredzi. 

Vizītes noslēgumā ekspertu grupa iepazīstināja studiju virziena pārstāvjus ar sākotnējo ziņojumu, taču atzinums gaidāms 2024. gada augusta beigās.