Skip to main content
Page is available only in Latvian
MF
Rezidentūra

26. septembrī notika nozīmīga Medicīnas fakultātes tikšanās ar Latvijas slimnīcu pārstāvjiem, kurā piedalījās gan lielo universitāšu slimnīcu, gan reģionālo un mazāko slimnīcu kolēģi. Tikšanās mērķis bija apspriest līdz šim paveikto Medicīnas fakultātes sestā studiju gada studējošo prakšu nodrošināšanā, kā arī uzklausīt priekšlikumus un idejas turpmākai sadarbības uzlabošanai.

mf_pasakums_26092024_00.png

mf_pasakums_26092024_02.png

Sarunu laikā slimnīcu pārstāvji dalījās ar labās prakses piemēriem, kas sniedz vērtīgas atziņas par efektīvu studentu prakšu organizēšanu. Daugavpils reģionālās slimnīcas direktors izglītības un zinātnes jautājumos dr. Deniss Vasiļjevs dalījās pieredzē klīnisko prakšu izglītības nodrošināšanā. Tika izskatīti arī priekšlikumi, kā uzlabot studentu pieredzi, veicinot ciešāku sadarbību starp mācību iestādēm un slimnīcām visos Latvijas reģionos.

Tikšanās piedalījās arī Medicīnas fakultātes absolventes, pirmā gada rezidente Sabīne Lūkina un otrā gada rezidente Dārta Jakovicka, kuras dalījās ar savu praktisko pieredzi no studentu skatupunkta. Viņu ieguldījums bija īpaši vērtīgs, jo sniedza tiešu ieskatu, kā praksē iegūtās zināšanas un prasmes tiek izmantotas ikdienas darbā.

mf_pasakums_26092024_01.png

mf_pasakums_26092024_04.png

Tikšanās rezultātā tika uzsvērta nepieciešamība pēc vēl ciešākas sadarbības un komunikācijas starp slimnīcām un fakultāti, lai nodrošinātu studējošajiem pēc iespējas kvalitatīvākas prakses iespējas.