Skip to main content
Page is available only in Latvian
Konsolidācija
Darbiniekiem

Otrdien, 8. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 12.30 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks diskusija par sporta speciālistu sagatavošanas jautājumiem un nākotnes tendencēm Latvijā. Pasākums norisināsies RSU Farmācijas studiju un pētniecības centrā (Konsula ielā 21). Diskusijā piedalīsies 25 dalībnieki, tostarp sporta industrijas eksperti, kā arī RSU un RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) pārstāvji.

Diskusijas galvenais mērķis ir izvērtēt pašreizējās sporta speciālistu sagatavošanas programmas RSU LSPA, kā arī apkopot nozares ekspertu priekšlikumus par jaunām studiju programmām, to saturu un praktisko piemērošanu. Eksperti sniegs viedokļus un ierosinājumus, kas vērsti uz sporta treneru kvalifikācijas uzlabošanu, darba tirgus prasību izpratni un inovāciju ieviešanu mācību procesos.

Diskusijas dalībnieki

Sporta nozari pārstāvēs tādi ievērojami eksperti kā Kārlis Lejnieks, Kaspars Gorkšs, Sandis Ozoliņš un Gunta Vaičule. Piedalīsies arī sporta psihologi, fizioterapeiti un sporta treneri no dažādām sporta jomām, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji.

No RSU un RSU LSPA puses diskusijā piedalīsies profesors un RSU rektors Aigars Pētersons, RSU administrācijas pārstāvji un veselības studiju nozares vadošie akadēmiskie spēki. Kopīgi tiks analizēti labas prakses piemēri un iespējami uzlabojumi sporta izglītības sistēmā Latvijā.

Pasākuma mērķi

  • Novērtēt pašreizējās sporta speciālistu sagatavošanas programmas.
  • Diskutēt par sporta speciālistu darba tirgus prasībām un nākotnes izaicinājumiem.
  • Izstrādāt ieteikumus jaunas, mūsdienīgas studiju programmas izveidei.
  • Veicināt labākās prakses piemērošanu sporta izglītībā.

Dalībnieki

Sporta nozari pārstāvēt aicināti: Kārlis Lejnieks (bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs), Mārtiņš Martinsons (FranklinCovey Latvia treneris), Sandra Krūma (Ādažu novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlētikas trenere un sporta skolotāja), Ēriks Visockis (fizioterapijas centra EV FizioFIT vadītājs, fizioterapeits, fiziskās sagatavošanas treneris), Jānis Kaupe (Latvijas Olimpiskās vienības sporta ārsts), Kaspars Gorkšs (eksperts futbola jautājumos, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors), Andris Lupiks (LOK sporta direktors, ilggadējs Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītāja vietnieks), Normunds Vārpa (fizioterapeits, Liepājas Sporta pārvaldes projektu vadītājs), Sandis Ozoliņš (hokeja treneris, viens no sava laika ievērojamākajiem NHL hokeja aizsargiem), Gunta Vaičule (vieglatlēte, LOK Atlētu komisijas vadītāja), Gints Kuzņecovs (Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas valdes priekšsēdētājs) un Dace Gulbe (Labklājības ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos, bijusī LOK mārketinga direktore).

RSU un RSU LSPA pārstāvji: prof. Aigars Pētersons (RSU rektors), Toms Baumanis (RSU administrācijas un attīstības prorektors), asoc. prof. Andris Skride (RSU veselības studiju prorektors), prof. Inga Millere (RSU Veselības un sporta zinātņu fakultātes dekāne), Ingrīda Kalviņa (RSU Attīstības un projektu departamenta direktore), asoc. prof. Dins Šmits (RSU prorektors akadēmiskajā darbā), Baiba Prauliņa (RSU veselības studiju prorektora biroja vadītāja), asoc. prof. Nora Jansone-Ratinika (RSU Pedagoģiskās izaugsmes centra direktore), asoc. prof. Kalvis Ciekurs (RSU LSPA direktora p. i.), Signe Luika (RSU LSPA Vadības un komunikācijas katedras asoc. prof.), asoc. prof. Uģis Ciematnieks (RSU LSPA profesionālā bakalaura studiju programmas Sporta zinātne direktors), prof. Juris Grants (RSU LSPA vadošais pētnieks), doc. Inese Ļubinska (RSU LSPA kvalifikācijas Sporta veida vecākais treneris vadītāja).


Projekts nr. KPVIS 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/005 RSU iekšējā un RSU ar LSPA ārējā konsolidācija. 

finanse_es_nacionalais_attistibas_plans.jpg