Skip to main content
Page is available only in Latvian
Inovācijas
Studentiem
Darbiniekiem

RSU biznesa inkubatora B-Space jaunākajā raidieraksta Ugunskura sarunas epizodē viesojas Kārlis Langins. Kārlis ar savu komandu B-Space inkubācijas programmas ietvaros radījis jaunu pārtikas produktu no pelēkajiem zirņiem. Atklātā sarunā ar Kristapu Zaļo un Luīzi Ziediņu Kārlis stāsta par izaicinājumiem un veiksmi INK programmā, nebaidīšanos no kļūdām, motivāciju, uzņēmējdarbību un dzīvi.

Kārļa biznesa ideja aizsākusies ar hobiju un apņēmību pārvērst to pelnošā biznesā. Viņš ir pārliecināts, ka kritika ir svarīga produkta attīstības daļa, tādēļ ticies ar nozares profesionāļiem un vaicājis pēc atsauksmēm un ieteikumiem. Pēcāk kopā ar komandu sāka dalību RSU biznesa inkubatora B-Space inkubācijas jeb INK programmā, kur Kārļa komanda saņēma godpilno trešo vietu un finansējumu idejas turpmākai attīstīšanai. Kārlis atklāj, ka INK programmā piedalīties vajag ne vien ar mērķi attīstītu savu ideju, bet arī tādēļ, ka inkubators apvieno daudz interesantu, aktīvu cilvēku ar dažādām zināšanām un prasmēm, un katram uzņēmējam ir svarīgi veidot savu orbītu ar cilvēkiem.

Komanda Grei, kuras sastāvā bija Kārlis, inkubācijas programmas laikā attīstīja inovatīvu pelēko zirņu produktu. Pēc savas būtības tas ir ļoti līdzīgs miso pastai, tātad arī pielietojums ir līdzīgs, pat plašāks. Šo produktu varētu nosaukt par veselīgu garšvielu, salīdzināt ar buljona kubiņu, kuru pievieno ēdienam, izmantot kā pastu, kas pievienojama zupām, mērcēm, sautējumiem vai pat smērēšanai uz maizes.

ugunskura_sarunas_2024.png