Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Konferences, semināri
Pētniecība

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Reto slimību speciālistu asociācija (RSSA) aicina veselības aprūpes speciālistus uz 17. Reto slimību konferenci, kas norisināsies 18. oktobrī plkst. 14 RSU telpās. Konference būs pieejama arī tiešsaistē.

Šogad konferencē tiks pievērsta uzmanība dažādiem reto slimību gadījumiem, kas rada būtiskus izaicinājumus gan pacientiem, gan veselības aprūpes speciālistiem. Starp galvenajām tēmām būs plaušu hipertensijas iemesli un ārstēšanas iespējas; recidivējoši nierakmeņi kā retas slimības pirmā izpausme; vidēji smaga hemofilija ar smagu asiņošanas fenotipu; intersticiālās plaušu slimības reimatologa pacientiem; transtiretīna amiloidoze. Papildus tiks apskatītas šādas retās slimības: hereditāra angioedēma, sekundāra hemohromatoze ar sirds bojājumu, IgA nefropātija, intersticiāls cistīts. 

Konferences mērķis ir ne tikai izglītot par reto slimību aktualitātēm, bet arī apmainīties ar zināšanām starp medicīnas nozares profesionāļiem, lai veicinātu efektīvu ārstēšanu un uzlabotu pacientu dzīves kvalitāti. Iepriekšējā rudens Reto slimību konferencē piedalījās vairāk nekā 1600 klausītāju.

Konferences plānošanā un aktuālo tematu izvirzīšanā ir ņemti vērā iepriekšējās konferencēs apskatītie temati, kā arī nozares speciālistu izrādītā interese, aptverot pulmonoloģiju, hematoloģiju, uroloģiju, kardioloģiju, nefroloģiju un onkoloģiju.

RSU prorektors asoc. prof. Andris Skride norāda: "Reto slimību jomā ļoti svarīga ir precīza un agrīna diagnostika, jo daudzas slimības sākotnēji var izpausties ar nespecifiskiem simptomiem. Agrīna atpazīšana un savlaicīga terapijas uzsākšana var būt izšķiroša pacientu izdzīvošanas un dzīves kvalitātes nodrošināšanā. Mēs redzam progresu daudzās ārstēšanas metodēs, īpaši ģenētisko slimību jomā, kur attīstās jaunas terapijas un specifiski medikamenti.

Šī konference ir būtisks solis, lai stiprinātu mūsu spējas un apmainītos ar jaunākajiem pētījumiem un pieredzi, tādējādi veicinot ārstēšanas kvalitātes uzlabošanu.” 

Papildu informāciju par konferenci

RSSA ir dibināta, lai atbalstītu un veicinātu reto slimību klīnisko un zinātnisko izpēti, ārstēšanas iespēju un izglītības attīstību, atbalstītu un veicinātu medicīnas studentu, rezidentu, ārstu un vidējā medicīniskā personāla un sabiedrības izglītošanu reto slimību jomā.