Skip to main content
Page is available only in Latvian
Inovācijas
Studentiem
Absolventiem
Darbiniekiem
EIT Health

Piektdien, 25. oktobrī, norisināsies Rīgas 1. slimnīcas un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Inovāciju centra hakatons Lielais četrinieks: no telpas līdz pacientam.

Tā laikā dalībnieki tiks aicināti rast praktiskas un radošas idejas četru ēku izmantojumam Rīgas 1. slimnīcas teritorijā, lai veicinātu jaunu, inovācijās balstītu pakalpojumu izveidi un attīstību, lietojot pašreizējo infrastruktūru un piedāvājot slimnīcas apmeklētājiem vēl plašākas veselības aprūpes iespējas.

v1_pacientam_rev.png

Pasākumā radītās idejas sacentīsies arī par vērtīgām balvām no kopējā balvu fonda vairāk nekā 600 EUR apmērā.

Hakatona uzdevums ir rast idejas, kā izmantot četrus Rīgas 1. slimnīcas korpusus, attīstot slimnīcas pakalpojumu klāstu un pacientu pieredzi. Ēku dažādās platības, izkārtojums un atrašanās vieta slimnīcas teritorijā paver plašas iespējas izmantojuma daudzveidībai, tādēļ pasākuma komandas tiks aicinātas izstrādāt idejas viena vai vairāku korpusu pielietojumam, radot risinājumus katrai ēkai atsevišķi vai visam ēku kopumam. Pasākuma laikā slimnīca nodrošinās detalizētu informāciju par katru objektu, iespēju tos apskatīt, kā arī darba vidi, sniedzot iespēju izstrādāt un prezentēt savus risinājumus.

“Rīgas 1. slimnīca savā attīstībā vienmēr bijusi veselības aprūpes sistēmu attīstības un jauno ārstēšanas metožu izmantošanas līderu vidū. Arī šā pasākuma laikā tiks meklētas ar veselības aprūpes jomu saistītas, inovatīvas idejas, paverot iespēju izmantot gan pastāvošas modernās veselības aprūpes tehnoloģijas, gan prognozētās medicīnas pieejas. Tāpat ikvienam hakatona dalībniekam tā ir iespēja sniegt savu ieguldījumu sabiedrības veselībā Rīgā,” saka Rīgas 1. slimnīcas ekonomikas un attīstības direktore Alīna Dūdele.

Hakatonā aicināti piedalīties studenti, inovatori, veselības aprūpes profesionāļi un citi interesenti, neatkarīgi no darbības un studiju jomas vai iepriekšējās pieredzes. Katram dalībniekam tiks sniegta iespēja pievienoties komandai un ideju izstrādes laikā saņemt atbalstu no dažādu nozaru mentoriem, kas sniegs padomus par veselības aprūpi, pacientu pieredzi, digitālajām tehnoloģijām, pakalpojumu dizainu un citām saistītajām jomām. Hakatona laikā idejas tiks izstrādātas to sākotnējā stadijā un vērtētas pēc to novatoriskuma, efektivitātes un iespaidīguma, labākajām komandām savstarpēji sadalot kopējo balvu fondu vairāk nekā 600 EUR apmērā. Idejas vērtēs žūrija, kurā pārstāvēta Rīgas 1. slimnīca, RSU, Veselības ministrija, Rīgas dome un Latvijas Pacientu organizāciju tīkls.   

liga_zuka_sq.png

Inovatīvu un dzīvotspējīgu ideju pamats ir starpdisciplināras komandas, kuru dalībniekiem ir plaša kompetenču un pieredzes bāze, kā arī vēlme domāt radoši un nestandarti. Hakatona ietvaros dalībniekiem tiks sniegta iespēja veidot šādas komandas, apgūt dizaina domāšanas pamatus, smelties iedvesmu no mentoriem, attīstīt praktiskas idejas reālai infrastruktūrai un sacensties par naudas balvām. Mēs ticam, ka pasākuma laikā radītās idejas uzlabos pacientu pieredzi un ārstniecības pieejamību, veicinot savstarpēji saistītu pakalpojumu tīkla izveidi.

Līga Žūka,
RSU Inovāciju centra direktore

Vairāk informācijas

Hakatons notiek ar Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības aprūpes zināšanu un inovāciju kopienas (EIT Health) centra Latvijā atbalstu.