Mikrobioloģija (BUMK_051)
Īsumā par studiju kursu
Mērķis
Studiju kursa mērķis dot zināšanas par mikroorganismu lomu uztura produktu uzglabāšanā, mikroorganismu, vīrusu, sēņu un parazītu lomu infekcijas slimību etioloģijā un alimentārā pārvadē.
Priekšzināšanas
Studiju kursa apguves uzsākšanai nepieciešamas priekšzināšanas bioloģijā, ķīmijā, cilvēka anatomijā un fizioloģijā vidējās izglītības programmas apjomā.
Rezultāti
Studiju kursa apguves rezultātā studenti spēs raksturot baktēriju, sēnīšu un vīrusu uzbūvi un īpašības, varēs izskaidrot to nozīmi pārtikas produktu iegūšanā, uzglabāšanā un realizācijā, infekcijas slimību etioloģijā, spēs izskaidrot organisma nespecifisko un specifisko aizsardzības mehānismu nozīmi, cilvēka organisma, vides un pārtikas produktu mikrofloras nozīmi.
Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti spēs:
• veikt pareizu mikroorganismu saturoša materiāla paņemšanu, glabāšanu, transportēšanu, primāro uzsēšanu, mikroorganismu īpašību noteikšanu;
• pareizi izvēlēties mikrobioloģiskās kontroles metodes.
Studenti spēj analizēt un novērtēt pārtikas produktu mikrobioloģisko kvalitāti, veselīga uztura izmantošanā.
Plānojums
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 3 | Bakalaurs | Obligāts | Renārs Broks | |
Uzturs, RFU | 3 | Bakalaurs | Obligāts | Renārs Broks |
Studiju programma | Studiju semestris | Programmas līmenis | Studiju kursa kategorija | Docētāji | Grafiks |
---|---|---|---|---|---|
Uzturs, RFUN | 4 | Bakalaurs | Obligāts | Renārs Broks | |
Uzturs, RFU | 2 | Bakalaurs | Obligāts | Renārs Broks |