Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Topošajiem studentiem
Uzņemšana

Vēlmi studēt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šā gada vasaras uzņemšanā izteicis rekordliels reflektantu skaits. Viņu vidū arī seši valsts aizsardzības dienesta karavīri.

Vislielāko popularitāti jauno karavīru vidū ieguvusi studiju programma Fizioterapija – tajā studēt grib un jau ir uzņemti četri no sešiem jauniešiem. Pārējo interese saistās ar sociālajām zinātnēm.

RSU ir gandarīta par šādu jauniešu izvēli un pateicas visiem, kuri, domājot par mūsu valsts drošību, ir atsaukušies un devušies valsts aizsardzības dienestā. Šāda rīcība ir augstu vērtējama, tāpat kā vēlme pēc dienesta turpināt izaugsmi, uzsākot studijas augstskolā. RSU ir atvērta ikvienam, kas pēc valsts aizsardzības dienesta Augstskolu likumā noteiktajā kārtībā vēlas studēt pilna laika studiju programmā valsts budžeta vietā un izpilda minimālās uzņemšanas prasības. Tomēr atgādinām, kā jau iepriekš ir ziņots, ka valsts apmaksātu studiju iespējas ir tikai dienestu pabeigušajiem brīvprātīgajiem karavīriem un sekmīgajiem.

Aicinām jauniešus, kuriem diemžēl līdz šim nav izdevies iegūt studijām RSU nepieciešamā līmeņa centralizēto eksāmenu vērtējumus, vēlreiz kārtot eksāmenus un pieteikties studijām universitātē nākamajā studiju gadā!
 
Tāpat aicinām visus, kas apsver studiju iespējas pēc dienesta, iepazīties ar Aizsardzības ministrijas sagatavoto izvērsto informāciju par valsts apmaksātajām studijām valsts aizsardzības dienesta karavīriem.

Plašāka informācija par uzņemšanas prasībām RSU

Jau ziņots, ka šogad RSU vasaras uzņemšanā kopumā saņemti 10 094 pieteikumi, kas ir par 13,4 % vairāk nekā pērn un ir augstākais rādītājs RSU vēsturē. Turklāt uzņemšana turpinās maģistra un doktorantūras līmeņa programmās.