Skip to main content
Page is available only in Latvian
Uzņemšana

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) pateicas visiem jauniešiem, kam rūp mūsu valsts drošība un kas brīvprātīgi devušies valsts aizsardzības dienestā (VAD). Šogad brīvprātīgā iesaukuma karavīri pirmoreiz izmanto tiesības tikt uzņemtiem valsts budžeta finansētās vietās bez konkursa. Tādējādi veidojas situācijas, kādas nav tieši paredzētas uzņemšanas noteikumos un pat normatīvajos aktos, un tās prasa nestandarta risinājumus.

Lai gan Akadēmiskā taisnīguma princips nepieļauj uzņemšanu studijās, ja reflektants neatbilst uzņemšanas noteikumu prasībām, netipiskās situācijās tomēr ir pieļaujama noteiktu prasību saprātīga aizstāšana ar līdzvērtīgas nozīmes noteikumiem. 

RSU ir paplašināti izvērtējusi konkrētā VAD karavīra gadījumu un piedāvājusi risinājumu viņa uzņemšanai izvēlētajā studiju programmā ar samērīgiem papildu nosacījumiem. Vēstule par RSU lēmumu un piedāvāto risinājumu jaunietim jau ir nosūtīta. Atgādinām, ka sīkākus komentārus par šo gadījumu mums liedz sniegt Vispārīgā datu aizsardzības regula.

Kā ziņots, šajā vasaras uzņemšanā studijām RSU pieteikušies seši VAD karavīri. Vislielāko popularitāti šo jauniešu vidū ieguvusi studiju programma Fizioterapija – tajā studēt vēlas un jau ir uzņemti četri no sešiem jauniešiem. Pārējo interese saistās ar sociālajām zinātnēm.