Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Absolventiem
Darbiniekiem
Sports

Olimpiskās spēles Parīzē ir beigušās, un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) saime pateicas ikvienam Latvijas Olimpiskās vienības sportistam par neatlaidīgu sniegumu Parīzē, par cīņassparu un sportisko garu! Īpašs paldies tiem sportistiem, kuri ir RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) absolventi, kā arī lielajai komandu vadības, treneru, medicīniskajam un tehniskajam personālam, kurā pārstāvēti RSU un RSU LSPA absolventi un bez kuru rūpēm, neatlaidības un zināšanām sportistiem neiztikt. 

lv_olimpiska_delegacija_lok_romans_koksarovs_2024-lead_0.jpgFoto: Latvijas Olimpiskā komiteja / Romāns Kokšarovs

Olimpiādē piedalījās 22 RSU un RSU LSPA studenti un absolventi Latvijas Olimpiskās delegācijas sastāvā.

Olimpiskajās spēlēs piedalījās trīs sportisti, kuri pašlaik studē vai ir absolvējuši RSU LSPA, kā arī deviņpadsmit olimpiskās komandas vadības, treneru, medicīniskā un tehniskā personāla pārstāvji, kuri ir RSU un LSPA absolventi.

Pašlaik RSU LSPA par savu studiju vietu izvēlējies un sporta zinātni klātienē apgūst kārtslēcējs Valters Kreišs. RSU LSPA absolvējušas šāvēja Agate Rašmane un šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā.

RSU LSPA absolvējuši arī trīs Latvijas Olimpiskās delegācijas vadības pārstāvji: delegācijas vadītāja vietnieks Andris Lupiks, preses sekretāre Marita Vilciņa un riteņbraukšanas eksperts Igo Japiņš.

Kopā ar sportistiem uz Parīzi devās viņu treneri – RSU LSPA absolventi: vieglatlētikas treneri Gints Palameiks, Mareks Ārents, Raitis Ravinskis un Andrejs Vaivads; svarcelšanas treneri Eduards Andruškevičs un Viktors Ščerbatihs; peldēšanas treneris (Ph. D.) Germans Jakubovskis un Jeļena Maļuka; divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga bijušais treneris BMX riteņbraukšanā Ivo Lakučs, kā arī šaušanas sporta treneris Vilnis Celmiņš.

Savukārt par sportistu veselību, traumu profilaksi un rehabilitāciju rūpējās Latvijas Olimpiskās vienības medicīnas personāls, tai skaitā RSU absolventi: sporta ārsts Jānis Kaupe; fizioterapeiti Arnis Noveičuks, Oskars Urbanovičs, Valters Brikšis un Jānis Lācis, kā arī RSU LSPA absolvents Rolands Admidiņš.

Latvijas atlēti Parīzē startēja 14 disciplīnās: 3x3 basketbolā, vieglatlētikā, pludmales volejbolā, tenisā, riteņbraukšanā šosejā, kalnu riteņbraukšanā (MTB), BMX un frīstailā, svarcelšanā, šaušanā, jātnieku sportā, modernajā pieccīņā, peldēšanā un daiļlēkšanā. 

Par olimpiādes rezultātiem var uzzināt, piemēram, portālos olimpiade.lv, sportacentrs.com, lsm.lv u. c.
Latvijas olimpiskajā delegācijā bija 29 sportisti, 35 treneri un apkalpojošais personāls, kā arī 13 vadības, mediķu un atbalsta personāla pārstāvju.