Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Absolventiem
Darbiniekiem
Sports

Sākoties Parīzes Olimpiskajām spēlēm, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) novēl Latvijas olimpiskajai komandai ar augstvērtīgiem rezultātiem iepriecināt un iedvesmot Latvijas līdzjutējus. Īpaši turam īkšķus par 22 RSU un RSU Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studentiem un absolventiem, kuri devušies uz Olimpisko spēļu norises vietu Latvijas Olimpiskās delegācijas sastāvā – veiksmi, labu veselību un stipru garu cīņā par olimpiskajiem panākumiem.

lv_olimpiska_delegacija_lok_romans_koksarovs_2024-lead.jpgFoto: Latvijas Olimpiskā komiteja/ Romāns Kokšarovs

Olimpiskajās spēlēs piedalās trīs sportisti, kuri pašlaik studē vai ir absolvējuši RSU LSPA, kā arī deviņpadsmit Olimpiskās komandas vadības, treneru, medicīniskā un tehniskā personāla pārstāvji, kuri ir RSU un LSPA absolventi.

RSU administrācijas un attīstības prorektors Toms Baumanis: „Esam lepni, ka Latvijai ir tik daudz izcilu profesionāļu olimpiskajos sporta veidos. Īpašs prieks par mūsu absolventiem un studentiem, kuri pārstāv valstsvienību Parīzes Olimpiskajās spēlēs.

Tas ir teicams apliecinājums ne tikai viņu personīgajām spējām, bet arī mūsu augstskolu spējai dot šiem sporta un veselības aprūpes talantiem iespēju attīstīties un izaugt līdz augstākajam izcilības līmenim starptautiskā mērogā.“

Pašlaik RSU LSPA par savu studiju vietu izvēlējies un sporta zinātni klātienē apgūst kārtslēcējs Valters Kreišs. Akadēmiju absolvējušas šāvēja Agate Rašmane un šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā.

Akadēmiju absolvējuši arī trīs Latvijas Olimpiskās delegācijas vadības pārstāvji: delegācijas vadītāja vietnieks Andris Lupiks, preses sekretāre Marita Vilciņa un riteņbraukšanas eksperts Igo Japiņš.

Kopā ar sportistiem uz Parīzi devušies viņu treneri – RSU LSPA absolventi: vieglatlētikas treneri Gints Palameiks, Mareks Ārents, Raitis Ravinskis un Andrejs Vaivads; svarcelšanas treneri Eduards Andruškevičs un Viktors Ščerbatihs; peldēšanas treneris (Ph. D.) Germans Jakubovskis un Jeļena Maļuka; divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga bijušais treneris BMX riteņbraukšanā Ivo Lakučs, kā arī šaušanas sporta treneris Vilnis Celmiņš.

Savukārt par Latvijas Olimpiskās komandas sportistu veselību, traumu profilaksi un rehabilitāciju rūpējas Latvijas Olimpiskās vienības medicīnas personāls, tai skaitā RSU absolventi: sporta ārsts Jānis Kaupe; fizioterapeiti Arnis Noveičuks, Oskars Urbanovičs, Valters Brikšis un Jānis Lācis, kā arī RSU LSPA absolvents Rolands Admidiņš. 

XXXIII Vasaras Olimpiskās spēles Parīzē notiek no 26. jūlija līdz 11. augustam. 

Latvijas atlēti Parīzē startē 14 disciplīnās – 3x3 basketbolā, vieglatlētikā, pludmales volejbolā, tenisā, riteņbraukšanā šosejā, kalnu riteņbraukšanā (MTB), BMX un frīstailā, svarcelšanā, šaušanā, jātnieku sportā, modernajā pieccīņā, peldēšanā un daiļlēkšanā. 

Latvijas Olimpiskajā delegācijā ir 29 sportisti, 35 treneri un apkalpojošais personāls, kā arī 13 vadības, mediķu un atbalsta personāla pārstāvji.