Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem

Vairāk nekā 400 jauno un apmaiņas studentu no 43 pasaules valstīm piedalījās RSU Starptautisko sakaru departamenta (SSD) rīkotajā Iepazīšanās nedēļā no 20. līdz 23. augustam. Pasākumā studenti uzzināja plašāk par universitāti, studiju procesu un visu, kas saistīts ar studentu dzīvi: laika un studiju organizēšanu, fiziskās un mentālās veselības sabalansēšanu, adaptēšanos dzīvei Latvijā, vecāko kursu studentu labās prakses piemēriem utt. Studenti iepazina Rīgu un Latviju un uzsāka jaunas draudzības.

Lai jau no pirmās dienas veiksmīgi iekļautos studiju procesā, SSD sadarbībā ar Ārvalstu studentu asociāciju (ĀSA) un citām RSU struktūrvienībām plašāk iepazīstināja jaunos studentus ar studējošo platformām, studiju norisi, pārbaudījumu formām un sekmju novērtējumiem, akadēmisko godīgumu, bibliotēkas piedāvājumu, imigrācijas atbalstu un pakalpojumiem studentiem.

Īpaši tika akcentēts jauniem studentiem aktuālais jautājums par veiksmīgu mācīšanās procesa organizēšanu. Interaktīvu meistarklasi par dažādām starptautiski atzītām un pētījumos balstītām mācīšanās metodēm un instrumentiem vadīja Karlstādes Centrālās slimnīcas ārste un RSU absolvente Andreā Valleša (Andrea Wallesch).

Zināšanās par adaptāciju Latvijā un mentālo veselību dalījās RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ārsts Mārtiņš Ennītis. Studenti arī uzzināja par RSU ambulances pakalpojumiem un ieteicamo rīcību saslimšanas gadījumā. 

Savukārt RSU Infrastruktūras departaments pastāstīja par universitātes tehnisko vidi un kārtības noteikumiem, kā arī drošību un RSU "zaļo kursu", bet Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Mārtiņš Ķipurs iepazīstināja jauniešus ar drošības un sabiedriskās kārtības noteikumiem pilsētā.

Jaunie studenti ar aizrautību noklausījās RSU ārvalstu studentu vēstnešu Karleinas J. H. O. de Lākas (Karlijn Johanna Linda Henricus Op de Laak) un Džerzena B. Malajātila (Jerzen Benny Malayaatil) stāstījumu par dzīvi Rīgā un Latvijā. Pamatīga enerģijas un jautrības deva tika gūta, aktīvi apgūstot latviešu danču soļus folkloras kopas Dandari vadībā. 

Neizpalika arī sportiskās aktivitātes. Intensīvo Iepazīšanās nedēļas saturu papildināja RSU fizioterapijas studiju programmas absolventes Ances Misteres vadītā vingrošana. Lai studenti arī turpmāk uzturētu labu sportisko formu, RSU Sporta klubs pastāstīja par sporta aktivitāšu piedāvājumu.

Jaunos studentus sveica RSU rektors Aigars Pētersons, SSD direktore Baiba Pētersone, SSD Ārvalstu reflektantu nodaļas vadītājs Māris Ginters, Medicīnas fakultātes ārvalstu studējošo prodekānes vietnieks Mārtiņš Vaivads un Zobārstniecības fakultātes prodekāne Inguna Rence-Bambīte, kā arī Ārvalstu studentu asociācijas un Studējošo pašpārvaldes pārstāvji. 
 
Katru dienu studenti piedalījās SSD darbinieku un RSU studentu mentoru vadītajās pēcpusdienas ekskursijās RSU galvenajā ēkā, bet vakaros apmeklēja dažādas ĀSA organizētās aktivitātes.